Lyme-kór hírek

Tudomány › Lyme-kór

A kullancs által terjesztett agyvelőgyulladás: kullancsencephalitis

20.07.03 13:07

A kullancsencephalitis a kullancsokban élősködő flavivírusok által terjesztett betegség, tünetei a kullancscsípést követően néhány napon belül jelentkező magas láz, idegrendszeri görcsök, tudatzavar lehetnek.

Súlyos dolog derült ki a hazai kullancsállományról: bajban vagy, ha megcsíp

20.06.27 21:10

Nemcsak a természetben, hanem a városi parkokban is sok a kullancs, ezért érdemes elővigyázatosnak lenni: ha időben eltávolítják a kullancsot, jelentősen csökkenthető a megbetegedés esélye - hangzott el az M1 csatorna adásában. A

Egyre több a kullancs, figyeljünk oda a csípés okozta tünetekre!

20.06.27 16:29

Az elmúlt évekhez képest idén jóval több a kullancs, erről számoltak be olvasóink, és a kullancsveszélyre hívták fel a figyelmet a hazai szakemberek is.

Egyre több fertőzött kullancs van a természetben

20.06.25 12:13

Egyes területeken már minden második kullancs hordozhatja a Lyme-kórt, ezerből egy pedig az agyvelőgyulladás kórokozóját.

Kullancsveszély – a városokban is

20.06.24 13:56

Nemcsak a természetben, hanem a városi parkokban, kertekben is sok a kullancs, ezért érdemes elővigyázatosnak lenni: ha időben eltávolítják a kullancsot, jelentősen csökkenthető a megbetegedés esélye.

Nem csak a kirándulásoknál kell tartanunk a kullancsoktól

20.06.23 12:34

A városi parkokban is sok a kullancs, ezért érdemes elővigyázatosnak lenni: ha időben eltávolítják a kullancsot, jelentősen csökkenthető a megbetegedés esélye - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai adásában.

Nincs még egy európai ország, ahol annyi a kullancs által okozott fertőzések száma, mint Szlovákiában!

20.06.23 08:22

A legtöbb esetet a regionális közegészségügyi hivatalok (RÚZV) Besztercebánya megyében, azon belül a Besztercebányai, Breznói, Zólyomi és Rimaszombati járásban vették nyilvántartásba. További megbetegedések fordultak elő Zsolna,…

Veszélyesek az idei kullancsok

20.06.21 15:31

Az országnak vannak olyan területei, ahol akár minden második kullancs is hordozhatja a Lyme-kórt, ám ha időben eltávolítjuk a kullancsot, a betegség esélye csökkenthető – figyelmeztet a szakértő.

A(z) "Lyme-kór" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Tudomány

Mi a zoonózis és hogyan előzhetjük meg?

Nehagyjukfigyelmenkívül! Zoonózis alatt az állatokról emberre terjedő betegségeket értjük. Július 6-án, a Zoonózis Világnapja alkalmából a kisállattartás egészségügyi szempontjairól is szót kell ejteni, és megtudni,…

Életmód

Mi a zoonózis és hogyan előzhetjük meg?

Nehagyjukfigyelmenkívül! Zoonózis alatt az állatokról emberre terjedő betegségeket értjük. Július 6-án, a Zoonózis Világnapja alkalmából a kisállattartás egészségügyi szempontjairól is szót kell ejteni, és megtudni,…

Ország

A hajtóműbe mászva akart Európába jutni egy kongói férfi

A hatóságok még időben észrevették, így nem esett baja annak a kongói férfinak, aki egy kisgép sugárhajtóművébe bújva akart Európába jutni.

Életmód

Jó hírek érkeztek az orosz koronavírus-vakcináról

Immunitást alakított ki a kísérletben részt vevő önkéntesekben az első klinikailag tesztelt orosz Covid-19-vakcina - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium, miközben a járvány halálos áldozatainak száma az országban…

 

Kategória ajánló