Lovász László hírek

Ismert személy › Lovász László

MTA: Ismét figyelmezteti a magyar kormányt az Európai Bizottság

19.06.12 16:05

Megint felszólította a kormányt Brüsszel, hogy tartózkodjon a kutatási szabadság szűkítéséről. Az MTA nemsokára sajtótájékoztatót tart.

Lovász László segélykiáltása: „Mi nem tudunk Bécsbe költözni. A magyarok támogassák az MTA-t!”

19.06.12 15:08

„Mert csak” – ezzel az érveléstechnikájával találta magát szembe az MTA, amikor a kormányt arról kérdezte, miért kell leválasztani a kutatóintézeti hálózatát és létrehozni egy újat. Az MTA nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, amin kiderült, mi a különbség a…

Fordulat jön? Lovász szerint Palkovics elfogadta az MTA döntését

19.05.10 12:43

Nem volt trükközés a hétfői szavazáson, jelentette ki a Lovász László a Válasz Online-nak adott interjújában, amelyben a kutatóhálózat és kettős állampolgársága is téma volt.

Az Mta közgyűlésébe választották a győri egyetem professzorát

19.04.23 08:48

Dr. Kuczmann Miklóst, a Széchenyi István Egyetem professzorát, az Mta doktorát a Magyar Tudományos Akadémia Közgyűlésének tagjává választották. Megbízólevelét március végén vette át dr. Lovász László elnöktől. A professzor ma is a legfiatalabb…

Az ABB és az Ericsson a vezeték nélküli automatizálás gyorsításával teszi rugalmasabbá a gyárak működését

19.04.17 09:06

Az ABB és az Ericsson, a Hannoveri Ipari Vásáron szándéknyilatkozatot írt alá, amellyel a két fél tovább erősíti a már régóta fennálló kapcsolatát. Az együttműködési megállapodás felvázolja közös jövő képüket, ahol automatizálással és vezeték…

Lovász László: Az MTA nem múltba tekintő, mozdíthatatlan intézmény

19.04.04 09:56

A Magyar Tudományos Akadémia elnöke azt tervezi, hogy kitölti az elnökségéből hátralévő egy évet, aminek a családja nem örül.

Palkovics: Lovász elnök úrnak nem kell félnie

19.03.21 10:32

"Bitte schön, lehet jönni!" - üzeni Palkovics László az őt támadóknak. Csak szeptemberben terjeszti be az akadémiai törvény módosítását, ha májusban nem tudnak megállapodni az MTA-val. Az Akadémia közgyűlésének "bölcsnek kell lennie",…

Palkovics közölte Lovásszal, erővel is elveszi a kutatóintézeteket

19.03.11 21:11

A miniszter pénteken világossá tette, hogy ha kell, törvénymódosítással veszik el az akadémiai kutatóintézeteket. Erről Lovász László akadémiai elnök írt egy hétfő esti körlevélben. Azt ígérte, továbbra is azon lesznek, hogy garanciákat kapjanak a…

A(z) "Lovász László" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Ismert személy

MTA-elnök: a kormány tervezete fenyegetést jelent az akadémiai szabadságra és a kutatói autonómiára

Lovász László nemzetközi sajtótájékoztatót tartott az MTA átalakításával kapcsolatban. Az Európai Bizottság ismét felszólította a magyar kormányt, hogy tartózkodjon a kutatási szabadság szűkítéséről.

Közélet

Szegeden is kiállnak az MTA mellett

Közös nyilatkozatott tett a Szegedi Tudományegyetem számos professzora és tanára a Magyar Tudományos Akadémia átalakítását célzó törvénytervezet ellen.

Politikus

Palkovics László: A munkavállalók kétharmadát a kis- és középvállalatok alkalmazzák

A kormány feladata, hogy olyan gazdasági környezetet teremtsen, amely erőteljesebben támogatja a magyar tulajdonú vállalkozásokat – mondta a miniszter.

Gazdaság

Nagy munka zajlik a BMW-gyár területén - galéria

Debrecenben járt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, és az autóipari beruházásokkal kapcsolatban bejelentett egy 35 milliárd forintos támogatást.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló