Lengyelország hírek

Ország › Lengyelország

Londoni késelés: Hősként ünneplik a lengyel szakácsot

19.12.01 18:43

Az Egyesült Királyságban hősként ünneplik azt a lengyel szakácsot, aki narvál szarvval próbálta megállítani a késes merénylőt pénteken, London központjában. A lengyel férfi egy konferencián volt, ahol a támadó többeket megkéselt. A lengyel az első keze…

Gazdagabbak lettünk

19.12.01 11:07

Sebestyén Géza hozzátette: a magyar lakosság Gdp-arányos nettó vagyona 70-ről 107 százalékra nőtt 2010 és 2018 között, ez a 37...

Síugró vk - Tande újabb sikere

19.11.30 20:58

Norvég sikert hozott a síugrók világkupa-sorozatának szombati, finnországi versenye: ahogy a múlt heti, lengyelországi szezonnyitón, úgy Rukában is Daniel-Andre Tande diadalmaskodott.

Vampire - Coteries of New York - kicsit később jön

19.11.30 13:37

A lengyel Draw Distance tájékoztatása szerint sajnos elmarad az eredetileg jövő hétre tervezett Vampire: The Masquerade - Coteries of New York megjelenése. Szerencsére csak egyhetes csúszásról van szó.

Narválagyarral ment neki egy férfi a London Bridge terroristájának

19.11.30 12:52

Pénteken kora délután egy elítélt, próbaidőn lévő terrorista késsel támadott válogatás nélkül mindenkire a brit fővárosban, a London Bridge-en. Járókelők fékezték meg, egy videó tanúsága szerint az egyikük a közeli halpiac üzletének a faláról kapott le egy…

Varsó nagyon sokat tett a fogyatékossággal élőkért

19.11.29 21:04

Az akadálymentesítést kiemelt területként kezelő lengyel főváros, Varsó kapta az Európai Bizottság és az Európai Fogyatékosügyi Fórum közösen alapított Access City (hozzáférhető város) díját - írja az MTI az uniós bizottság közlése nyomán.

Egész Európát átrepülte a lengyel arany

19.11.29 16:07

Száz tonnányi aranyrudat szállítottak Lengyelországba egy éjszaka alatt. A legérdekesebb, hogy nem ez volt a legnagyobb lengyel aranyköltöztető projekt a történelem során.

A(z) "Lengyelország" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

Magyar állami kitüntetéseket adtak át Varsóban

Hét lengyel állampolgár, köztük a Nemzeti Emlékezet Intézetének (Ipn) elnöke, Jaroslaw Szarek vette át pénteken a varsói magyar nagykövetségen Áder János köztársasági elnöktől az állami kitüntetéseket.

Ország

Kövér László: Tőkés László és Temesvár népe örökre beírta magát a történelembe

Tőkés László és Temesvár népe – románok, magyarok, németek, szerbek és minden szabadságszerető városlakó – 1989. december 15-20. között örökre beírta magát a történelembe.

Gazdaság

Cseh külügy: Csehország a V4 elnökeként igyekszik tompítani a konfliktusokat az EU más tagjaival

"Nem gondolom, hogy a visegrádi négyek keretén belül egyetlen államnak domináns szerepe lenne a programban"

 

Kategória ajánló