Lengyelország hírek

Ország › Lengyelország

Holnap Lengyelország is válaszúthoz érkezik

19.10.12 13:40

Az előző, 2015-ös választásnál is magasabb lehet a részvételi arány a vasárnapi lengyel parlamenti választáson.

Lengyelországban kimagaslóan nőtt a Duna House forgalma

19.10.12 07:31

Míg Magyarországon visszaesett a Duna House Holding Nyrt. forgalma a harmadik negyedévben, Lengyelországban kimagaslóan nőtt: a franchise ingatlanközvetítői hálózat jutalékvolumene 45,6 százalékkal, a saját irodáké pedig 31,5 százalékkal…

Kacper Rogacin: „a Jog és Igazságosság egyszerűen csak betartotta az ígéreteit”

19.10.11 20:46

Lengyelországban valamelyest nóvumnak számít, ha egy párt betartja az ígéreteit, márpedig ezt munkát a Jog és Igazságosság elvégezte – nyilatkozta Kacper Rogacin, a lengyel Polska Times újságírója a 888.hu-nak adott villáminterjújában.

Letartóztattak egy szlovák férfit Angliában, emberkereskedéssel gyanúsítják 

19.10.11 14:25

Az ügyet az erre a célra 2017 novemberében létrehozott brit-szlovák nyomozócsoport derítette fel – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Milan Filičko, a Kassai Kerületi Ügyészség szóvivője. A tettesek a gyanú szerint kiszolgáltatott, rossz szociális…

A lengyel kormánypárt fölényes győzelmet arathat a vasárnapi választáson

19.10.11 13:14

A felmérések szerint a kormányzó Jog és Igazságosság párt (PiS) ismét abszolút többségre tehet szert a vasárnap tartandó lengyelországi parlamenti választásokon, amelynek keretében az alsóház (szejm) 460 képviselőjét, valamint a felsőház…

Eb 2020: a csütörtöki eredmények, tabellák egy helyen

19.10.11 10:31

Csütörtök este megkezdődött a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének 7. fordulója: a Horvátország–Magyarország (3–0) találkozón kívül kilenc mérkőzést rendeztek.

A tiszta technológiára fókuszál az új startup program

19.10.10 23:04

A Startup Campus és az InnoEnergy HUB Magyarország működik közre a Debreceni Egyetemen induló három éves, átfogó, a lengyel, a szlovák, a magyar, a horvát és a szerb piacot megcélzó, a tiszta technológiát érintő fejlesztésekre fókuszáló…

Nagy elismerést kapott Orbán szövetségese

19.10.10 16:21

Politikusi pályafutása legmagasabb népszerűségi mutatóját érte el Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) elnöke. Az élen a PiS támogatásával megválasztott államfő és a miniszterelnök áll.

A(z) "Lengyelország" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Ország

Lengyel László: A Fidesznél még a legtisztábbnak tűnő ügy is piszkos

Várható volt, hogy a választási győzelem után felkavaródik minden, az ellenzék igazán nem volt felkészülve sem programokkal, sem emberekkel - mondta Lengyel László politológus a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában.

Nagyvilág

Megint sikerült antiszemita és homofób skandálással megünnepelni a lengyel függetlenség napját

Az ünnepet ebben az évtizedben teljesen kisajátították a szélsőjobboldali csoportok, idei menetükön a varsói városháza becslése szerint 47 ezren vettek részt.

Ország

Az orvosok is értetlenül állnak előtte: rejtélyes kór terjed a nők körében

A külföldön dolgozó román nők közül egyre többen betegszenek meg, a legtöbben Olaszországban.

Gazdaság

Együtt ünnepelnek

A visegrádi négyek államfőinek részvételével ünneplik meg Berlinben a német fővárost évtizedekig kettéosztó fal ledöntésének 30. évfordulóját.

 

Kategória ajánló