Lengyelország hírek

Ország › Lengyelország

Az izraeli külügyminiszter megismételte lengyeleket leantiszemitázó kijelentését

19.02.22 07:16

Nem bánta meg az izraeli ügyvezető külügyminiszter, amit a lengyelek antiszemitizmusáról mondott, dacára annak, hogy amiatt elmaradt a Visegrádi Négyek és a zsidó állam jeruzsálemi csúcstalálkozója, mivel Lengyelország lemondta…

A lengyel és a litván elnök szerint Oroszország növeli a fenyegetettség mértékét térségükben

19.02.21 19:49

Oroszország az utóbbi években nagyhatalmi hajlamairól tesz tanúbizonyságot, és növeli a fenyegetettség mértékét térségünkben - fejtette ki közös varsói sajtóértekezletén Andrzej Duda lengyel és Dalia Grybauskaite litván elnök.

szenzációs gól, sarkazva ejtette át a kapust a kissrác

19.02.21 14:40

Az elmúlt napokban egy fiatal fiútól, Bartosz Kuśmierczyktől volt hangos a lengyel sportsajtó. Nem véletlenül: a srác a lengyel U11-es futsalbajnokságban szerzett olyan gólt, amilyenről a legtöbb játékos csak álmodhat.

Szigorították Csehországban a Lengyelországból származó marhahús ellenőrzését

19.02.21 14:01

Csehország szerdán azonnali hatállyal megszigorította a Lengyelországból behozott marhahús ellenőrzését. Miroslav Toman mezőgazdasági miniszter rendkívüli prágai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy minden Csehországba behozott lengyel…

Ledöntötték a Szolidaritás papjának szobrát Gdanskban – pedofiliával vádolták meg

19.02.21 13:58

Három baloldali aktivista ledöntötte csütörtökre virradóra a Szolidaritás egykori legendás papja, Henryk Jankowski szobrát az észak-lengyelországi Gdansk városában – számol be róla a lengyel média. Jankowski atyát a Gazeta Wyborcza lengyel…

Meginoghat a lengyel húsipar

19.02.21 07:04

Egyre több országban jelenik meg a fertőzött lengyel hús. Már hetek óta tart a botrány, ráadásul úgy néz ki, nem egy vágóhídon követtek el szabálytalanságot, hanem több helyen is vágtak tiltott kezelésen átesett marhákat.

A(z) "Lengyelország" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

Tizenkét év után két csapatunk is kijuthat az olimpiára

Vívásban két sorsdöntő olimpiai kvalifikációs világkupa-versenyt is rendeznek a hét végén: Kazanyban lezárul a női tőrcsapatok hadakozása a kvótákért, Varsóban pedig a férfikardozók lépnek pástra.

Ország

Anyanyelvek napja: nemzeti és globális sorskérdéseink

A magyarság 1910-es, 1980 körüli és 2011-es számaránya: Nagyvárad 91/68/24 százalék, Kolozsvár 82/39/15 százalék, Ungvár 73/17/7 százalék, Kassa 67/4/3 százalék, Selmecbánya 42/0,4/0,3 százalék, Újvidék 40/13/5 százalék.

Gazdaság

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt

A magyar kormányfő a visegrádi országok vezetőivel is egyezteti majd a magyar álláspontot.

 

Kategória ajánló