Légszennyezettség hírek

Esemény › Légszennyezettség

Magyarország levegője karanténban is rossz

20.04.02 03:12

Hiába csökkent az ipari termelés és a közlekedés mértéke, a hideg időben a lakossági tüzelés továbbra is rontja a levegőt.

Látványosan tisztább lett a levegő Európában a járvány miatt

20.04.01 09:11

A koronavírus-járvány miatt rengetegen kényszerültek (önkéntes) karanténba egész Európában, ennek azonban a járvány megfékezése mellett van egy másik pozitív hatása is: jelentős mértékben csökkent a légszennyezettség a kontinens felett.

Koronavírus – sürgető kérést kaptak az önkormányzatok

20.03.27 17:34

A légszennyezés csökkentését szolgáló intézkedések bevezetésére kéri az önkormányzatokat a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) a koronavírus-járvány miatt.

Érezteti környezeti hatását a járvány: harmadára csökkent a budapesti légszennyezettség egy hét alatt

20.03.27 15:25

Nemcsak Kínában és Olaszországban, hanem nálunk is érezteti környezeti hatását a járvány. A karantén felé mutató szigorúbb kijárási korlátozások csak szombattól lépnek életbe Magyarországon, de az elmúlt két hét bezárkózása már így is megtette…

Jelentősen csökkent a légszennyezettség mértéke Spanyolországban is

20.03.27 08:51

Jelentősen csökkent Spanyolország légszennyezettségének mértéke a kijárási korlátozások és a gazdasági tevékenység csökkenése miatt a Valenciai Műszaki Egyetem kutatói szerint.

Európa-szerte tisztul a levegő a koronavírus-járvány miatt

20.03.25 19:49

Jelentősen csökkent Spanyolország légszennyezettségének mértéke a kijárási korlátozások és a gazdasági tevékenység csökkenése miatt a Valenciai Műszaki Egyetem kutatói szerint.

Rendületlenül égetjük a kerti hulladékot, pedig a koronavírusnak segítünk ezzel

20.03.23 10:32

A vírusok megtapadnak a fűtésből, közlekedésből és egyéb forrásokból származó apró légszennyező részecskék (PM) felületén és így a fertőzésveszély is megnövekszik – hívja fel a figyelmet a Levegő munkacsoport. Az

Koronavírus - óriásit csökkent a légszennyezettség

20.03.21 05:28

A légszennyező anyagok és üvegházhatású gázok légköri koncentrációjának jelentős csökkenését észlelték a világ bizonyos városai és régiói felett a koronavírus-járvány miatti intézkedések nyomán - írja az MTI.

A(z) "Légszennyezettség" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Esemény

Világszerte csökken a légszennyezés, de Magyarországon még mindig rossz a helyzet

A világ nagyvárosai fölött jelentősen csökkent a nitrogén-dioxid, amiért elsősorban az ipar és a közlekedés felelős. Magyarországon viszont a lakossági tüzelés a legnagyobb szennyező, és a hideg idő miatt ez mit sem…

Közélet

Félpályán megindult a forgalom a 6-os számú főúton

Az Iváncsa térségében történt közúti közlekedési balesetben egy férfi vesztette életét.

Nagyvilág

F1: A Kanadai Nagydíjat is elhalasztják

A szervezők bejelentették, elhalasztják a június 12-14-re tervezett Kanadai Nagydíjat is a koronavírus miatt.

Közélet

Greenpeace: a légszennyezés nem csak öl, de a hazai GDP csaknem 6%-át is elviszi

A fosszilis tüzelőanyagok – elsősorban a szén, az olaj és a gáz – égetéséből származó légszennyezés világszerte mintegy 4,5 millió ember halálát okozza évente. Ez 2900 milliárd dollárba, a globális GDP 3,3 százalékába kerül. A…

 

Kategória ajánló