Kulturális Örökség Napjai hírek

Esemény › Kulturális Örökség Napjai

Eredeti pompájába állítják vissza Szécsény legpatinásabb műemlékét

20.08.24 22:55

A szlovákiai és a magyar Ferences Rendtartományok A határterület ferences kulturális örökség helyszíneinek turisztikai célú fejlesztésére, a két rendtartomány együttműködése által címmel pályázatot nyújtottak be.

Ahol a rátóti csikótojás terem - Vasi kulturális emlékek nyomába eredtünk

20.07.19 14:58

Vas megye kevésbé ismert kulturális értékei nyomába eredtünk. Az irodalom, a történelem, az épített és a szellemi kulturális örökség sok izgalmas felfedeznivalót tartogat.

Másfél milliárdból éled újjá a szántódpusztai majorság

20.06.12 14:44

Másfél milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból fejleszthetik és alakíthatják látogatóközponttá a dél-balatoni szántódpusztai majorságot - tájékoztatta az üzemeltető Helikon Kastélymúzeum az MTI-t.

Díjat nyert a Szépművészeti Múzeum

20.05.08 17:54

Az egyik legrangosabb nemzetközi örökségvédelmi elismeréssel díjazták a Szépművészeti Múzeum átfogó rekonstrukcióját. A felújítás után 2018-ban újranyílt múzeum épülete a Megőrzés kategóriában nyerte el az Europa Nostra, más néven az…

A kulturális örökség része lett a roskadozó Ronaldo Stadion

20.04.22 21:40

A kulturális és történelmi örökség részének nyilvánították a Ronaldo Nazário Stadiont, a korábbi legendás brazil labdarúgó nevelőklubja, a Sao Cristóvao de Futebol e Regatas otthonát. Erről soron kívüli ülésen döntött Rio de Janeiro városi tanácsa a létesítmény…

Nyolc ország fogott össze, hogy a lipicai a Világörökség része legyen

20.03.31 14:58

Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Szlovákia és Románia közösen kérte a lipicai lovak tenyésztésének felvételét az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára. A végleges döntést a listára vételről az…

Koronavírus: múzeumokba kerülnek a mementók

20.03.23 09:19

Orvosi folyóiratok, az egészségügyi dolgozók naplóit és leveleit, valamint a vírusfertőzés ellen a frontvonalban használt eszközöket.

A(z) "Kulturális Örökség Napjai" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Esemény

Rómer Flóris Terv – Már 160 Kárpát-medencei helyszínen végeztek értékmentést

Eddig összesen 160 helyszínen végeztek örökségvédelmi beavatkozásokat a külhoni magyar vonatkozású épített kulturális örökség megmentését szolgáló Rómer Flóris Terv során – hangzott el a program eredményeit bemutató,…

Kultúra és szórakozás

Kortárs művek aukciójával támoatják a párizsi Louvre-t

A párizsi Louvre múzeumot támogató online aukciót szervez a Christie's decemberben.

Életmód

Valami gyanús Maradona halála körül, az argentin ügyészség házkutatást rendelt el

Nyomozás indult Diego Maradona szerdai halálának ügyében, az ügyészség a Reuters szerint a hétvégén a focista orvosának ingatlanjaiban rendelt el házkutatást.

Ország

Megszakadt a Lazio négymeccses veretlenségi sorozata

Ciro Immobile már a második helyen áll a római klub örökranglistáján.

 

Kategória ajánló