Kulturális Örökség Napjai hírek

Esemény › Kulturális Örökség Napjai

Végre feltárulnak a Zsolnay-lányok titkai

20.09.18 07:57

Korhű ruhába öltözött idegenvezetők avatják be a látogatókat a Zsolnay család titkaiba, de feltárulnak az idén tízéves Gyugyi-gyűjteményhez kapcsolódó legemlékezetesebb történetek is szeptember 19-én és 20-án Pécsen, a kulturális örökség napjai…

Korhű ruhába bújt idegenvezetők várják a pécsi Zsolnay Negyedbe látogatókat

20.09.17 10:47

A kulturális örökség napjai alkalmából számos programmal készül a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed, illetve a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft-hez tartozó más helyszínek is, mint például a világörökséghez tartozó Cella Septichora…

Ingyenesen látogatható a Sóstói Múzeumfalu ezen a hétvégén

20.09.16 18:34

A Sóstói Múzeumfalu is csatlakozott a Kulturális Örökség Napjaihoz idén, így szeptember 19-én szombaton és 20-án vasárnap is ingyenesen látogatható a szabadtéri néprajzi múzeum.

Megyeháza, faluház és kastély: rejtett műemlékek nyitják meg kapuikat a hétvégén

20.09.16 15:44

A Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozaton több száz rendezvény, több mint kétszázötven vezetett séta és közel háromszáz rejtett hazai műemlék várja az érdeklődőket országszerte ingyenes programokkal 2020. szeptember 19-20. között.

Örökségnapok: városnéző túra indul

20.09.15 13:49

Idén szeptember 19-20. között rendezik meg a Kulturális Örökség Napjait, mely az Európai Örökség Napok (European Heritage Days) magyarországi eseménysorozata.Magyarországon is több száz érdekes műemléket lehet megnézni…

A(z) "Kulturális Örökség Napjai" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Esemény

Rómer Flóris Terv – Már 160 Kárpát-medencei helyszínen végeztek értékmentést

Eddig összesen 160 helyszínen végeztek örökségvédelmi beavatkozásokat a külhoni magyar vonatkozású épített kulturális örökség megmentését szolgáló Rómer Flóris Terv során – hangzott el a program eredményeit bemutató,…

Kultúra és szórakozás

Szokatlan új sáv jelent meg a budapesti utakon

Speciális, a köznyelvben viharos gyorsasággal BKK-sáv néven meghonosodott forgalmi sávokat alakítottak ki a Múzeum körúton és a Bajcsy-Zsilinszky úton a metrópótláshoz kapcsolódóan.

Életmód

Fontos két pontot szerzett a HLKC ifi csapata

Az elmúlt hétvégén a Hódmezővásárhelyi LKC ifi csapata is pályára lépett, a lányok a veretlen Gyomaendrődöt fogadták a Balogh Imsi Sportarénában.

Ország

Olaszországnak nem Magyarország, hanem az EU okoz kárt

Az Olaszország által sürgetett támogatásokat nem Magyarország vétója, hanem a jogállamiságot „politikai ostorként” használó Európai Unió bénítja meg – mondta Kovács Zoltán.

 

Kategória ajánló