Kullancs hírek

Életmód › Kullancs

Szedjük ki a vérszívót!

20.06.11 09:41

Egy megfelelő csipesszel mi is eltávolíthatjuk a kullancsot, így csökkenthetjük a fertőzésveszélyt.

Gyereknapi meglepetések a Müpától

20.05.29 14:19

Május utolsó vasárnapja a gyerekeké. Bár a kijárási korlátozások enyhítése kicsivel szabadabb mozgást enged a családoknak, tény, hogy ez a gyereknap más lesz, mint a többi. A Müpa népszerű Cifra Palota XXL interaktív családi programjai ugyan…

Kullancs terjesztette betegségek és tüneteik

20.05.23 11:07

Európában tucatnyi fertőzést terjesztenek a kullancsok. A négy legfontosabb betegség (kullancsencephalitis, Lyme-kór, TIBOLA, nyúlpestis) tüneteiről, lappangási idejéről, kezeléséről és a prognózisáról is bővebben olvashat cikkünkben.

Müller Cecília: Levonulóban a járvány, támadnak a szúnyogok és a kullancsok, de szabad a puszi

20.05.19 14:46

Több egészségügyi intézményben is tumultus alakult ki. Az országos tisztifőorvos „felülírta” a főpolgármester rendelkezését, szerinte a játszótereken a felnőtteknek sem kell maszk.

A koronavíruséhoz hasonló tünetekkel járhat a kullancscsípés

20.05.08 17:07

Kapiller Zoltán, a Magyar Kullancsszövetség elnöke szerint a koronavírus-fertőzés kezdeti tünetei jelentkeznek a kullancsok által terjesztett fertőzések, például Lyme-kór, vagy kullancs-encephalitisz esetén is.

A kullancscsípés is kiválthat koronavírus-fertőzéshez hasonló panaszokat

20.05.07 17:25

A koronavírus-fertőzés kezdeti tünetei jelentkeznek a kullancsok által terjesztett fertőzések, például Lyme-kór, kullancsencephalitisz esetén is – figyelmeztet Kapiller Zoltán, a Magyar Kullancsszövetség elnöke.

Ha a koronavírus nem lenne elég, a vérzéses láz terjesztői is megérkeztek

20.05.02 18:19

A mérések kezdete óta az idei tél volt a legenyhébb, ez kedvez idegen kullancsfajok megtelepedésének, megmaradásának Magyarországon is. Az országban megjelent két Hyalomma kullancsfaj például képes a krími-kongói vérzéses láz terjesztésére.

A(z) "Kullancs" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Tudomány

Díjat nyert az ultrahangos magyar kullancsriasztó

A klímaváltozással együtt járó hőmérséklet-emelkedés miatt már nem csak tavasszal és ősszel, hanem télen is óvakodni kell a kullancsoktól.

Életmód

Díjat nyert az ultrahangos magyar kullancsriasztó

A klímaváltozással együtt járó hőmérséklet-emelkedés miatt már nem csak tavasszal és ősszel, hanem télen is óvakodni kell a kullancsoktól.

Tudomány

Perbe fogták a Shellt a klímavédelem akadályoztatása miatt

A 20. század egyik legsikeresebb vállalata a környezetvédő szervezetek keresete nyomán áll a hágai törvényszék elé. A vádirat szerint a Shell késlelteti a fosszilis tüzelőanyagok égetéséről való átállást, és ezzel törvényt sért.

Nagyvilág

WHO: "ne kockáztassunk az ünnepi összejövetelekkel"

A múlt héten szeptember óta először csökkent az újonnan igazolt koronavírus-fertőzések száma a világban - jelentette be Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, aki ezzel…

 

Kategória ajánló