Kuba hírek

Ország › Kuba

Női röpi Extraliga: sima jászberényi győzelem

19.10.25 10:07

A jászberényi és szombathelyi csapat összecsapása igazi rangadónak ígérkezett a női röplabda Extraligában, ám az izgalmak elmaradtak, a hazai csapat simán nyert.

Washington új szankciókat vezet be Kuba ellen

19.10.18 22:42

Az amerikai kormányzat új szankciókat vezet be Kuba ellen - jelentette be közleményében az amerikai pénzügyminisztérium pénteken.

Gyász: elhunyt minden idők egyik leghíresebb balerinája

19.10.18 10:12

98 éves korában elhunyt a kubai táncos, koreográfus, Alicia Alonso, minden idők egyik legnagyobb balettművésze.

Elhunyt Alicia Alonso

19.10.17 19:44

Elhunyt Alicia Alonso kubai táncos és koreográfus, minden idők egyik legnagyobb balettművésze.

Mi történt Gina Lollobrigida és Fidel Castro között? – Interjú Pozsgai Zsolttal, a Gina és Fidel szerzőjével

19.10.17 08:11

Különleges találkozásnak állít emléket a Spirit Színház legújabb darabja: 1974-ben Gina Lollobrigida Kubába utazik, hogy interjút készítsen az ország diktátorával, Fidel Castróval. A találkozás mindkettejükben mély nyomot hagyott. Pozsgai Zsolttal, a mű…

Az USA szankciókkal sújtotta Raúl Castrót

19.09.26 21:22

Donald Trump amerikai elnök kormányzata szankciókat vezetett be csütörtökön a Kubai Kommunista Párt vezetőjével, Raúl Castróval szemben, "súlyos emberi jogsértésekkel" vádolva őt. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter elmondása szerint a…

Kreativitást kér a kubaiaktól az elnök

19.09.22 16:22

Ökrökkel helyettesítik a traktorokat, fatüzeléssel váltják ki a pékségekben a gázt és az elektromos áram helyett a napfény használatára sarkallják a lakosságot Kubában.

Üzemanyagválság Kubában: vissza az ökörerőhöz

19.09.20 07:55

Súlyos üzemanyaghiány sújtja Kubát, ami begyűrűzött a mezőgazdaságba is. A traktorok kihasználatlanul vesztegelnek, ezért a parasztok ökröket fognak be a munkákra - közölte a Kubai Kommunista Párt lapja, a Granma.

A(z) "Kuba" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ország

Találgat a piros cetlis pesti panelház: koronavírusos-e a lakó?

Hipózzák a liftet, fertőtlenítik a liftgombokat, éjjel-nappal takarítanak – így élnek most egy budapesti, Havanna-lakótelepi lépcsőház lakói, mert kikerült a piros cetli egy lakásra, és a sárga cetli az egész lépcsőházra: egy lakásban…

Ismert személy

A genderideológia karjában, Fidel Castrót és Marxot éltetjük - Orbán a Néppárthoz

Az „Európában is súlyos örökséget hagyó kommunizmussal és marxizmussal szembeni fellépés helyett Fidel Castrót és Karl Marxot éltetjük”, a brüsszeli bürokrácia megerősítését pártfogoljuk, feladtuk az egy nő és egy férfi…

Ország

Az Iszlám Állam ellen indítottak hadjáratot a kurd erők

Csütörtökön az USA felszólította szövetségeseit, hogy folytassák az Iszlám Állam elleni harcot.

Nagyvilág

Floyd-ügy: Augusztus végén nagyszabású tömegmenetet tartanak Washingtonban

Elbúcsúztatták George Floydot, eközben egy civil szervezet beperelte Donald Trumpot a Fehér Házhoz közeli tüntetők oszlatása miatt.

 

Kategória ajánló