Krím hírek

Nagyvilág › Krím

Az FSZB titkos krími robbanóanyag-rejtekhelyek leleplezéséről számolt be

20.01.25 01:39

Őrizetbe vett a Krím félszigeten az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egy helyi lakost, aki az orosz hatóságok gyanúja szerint az ukrán titkosszolgálatok megbízásából lőszer- és robbanóanyag-raktárakat létesített.

Az Eu elítélte Putyin krími látogatását

19.12.23 21:58

Az uniós külügyi szolgálat hangsúlyozta, hogy a vasúti összeköttetés újabb lépés az illegálisan annektált félsziget kényszerű orosz integrációja felé.

Egy vasúti híd felavatása borzolja a kedélyeket Ukrajnában

19.12.23 13:43

Hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök felavatta a Kercsi-szoros két partját összekötő Krími híd vasútpályáját. Az Európai Unió külügyi szolgálata (EEAS) szerint a lépés Ukrajna önállóságának és területi egységének újabb megsértését jelenti.

Mike Pompeo: A Krím-félsziget Ukrajna része

19.12.10 20:31

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval Washingtonban tartott közös sajtótájékoztatót.

A(z) "Krím" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

Két iszlám ünnepet is állami ünneppé nyilvánítanak Ukrajnában

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a krími tatárok képviselőivel való találkozás során bejelentette, hogy két iszlám ünnepet is állami ünneppé nyilvánítanak az országban. Ígéretet tett arra, hogy hamarosan elkészül az erről szóló…

Ország

Ismét beszóltak az amerikaiak Kínának: Csernobilhoz hasonlították a koronavírus kezelését

A csernobili atomkatasztrófához hasonlította Kína járványkezelését Robert O'Brien amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó az NBC televíziónak adott interjújában vasárnap.

Nagyvilág

Nem lassul a szomszédban a fertőzés terjedése, már 20 ezernél is több esetet azonosítottak

Az elhunytak száma újabb 17 halálos áldozattal 605-re emelkedett, miközben eddig 6929-en gyógyultak fel a betegségből, köztük előző nap 344-en. Az egészségügyi dolgozók körében regisztrált fertőzöttek száma szombatra elérte…

Nagyvilág

Elpusztult a moszkvai állatkert idős aligátora

Kimúlt Szaturn, a legkevesebb 84 éves mississippi aligátor, amely 1943-ban Berlinben megszökött a fogságból egy szövetséges bombázás után, majd Moszkvában töltötte el matuzsálemi hosszúságú életének nagy részét – idézi…

 

Kategória ajánló