Közlekedési Múzeum hírek

Tudomány › Közlekedési Múzeum

A Közlekedési Múzeum költözik a kiürített kelenföldi indóházba

19.10.10 07:04

Október elején költözött ki a MÁV az igencsak leromlott állapotú kelenföldi indóházból, aminek sorsa eddig kétséges volt. Most úgy tűnik, hogy a Közlekedés Múzeumhoz kerül, és egy, a magyar vasút történetét bemutató kiállítás nyílik benne.

Közlekedési múzeum lesz a Kelenföldi vasútállomás régi épületéből

19.10.08 19:51

Gulyás Gergely miniszter emlékeztetett arra, hogy Budapesten jelenleg nincs közlekedési múzeum; bár a nagy közlekedési múzeum tervei már elkészültek, de megvalósítása még jó néhány évig eltarthat.

Legendás autóval gazdagodott a Közlekedési Múzeum

19.09.23 15:19

Egy 1926-os gyártású, üzemképes Ford T-modell került a Közlekedési Múzeum tulajdonába; a kiváló állapotú járművel már a múzeum új épületének elkészülte előtt találkozhat a közönség.

Újabb két Ikarus autóbusszal gazdagodott a Közlekedési Múzeum gyűjteménye

19.09.18 10:58

Újabb két Ikarus autóbusszal gazdagodott a megújuló Közlekedési Múzeum gyűjteménye, amelyekkel immár tízre emelkedett az utóbbi hónapokban beszerzett buszok száma - tájékoztatta a közgyűjtemény szerdán az MTI-t.

100 éves fotók a rég letűnt balatoni közlekedésről

19.09.08 15:58

Rég letűnt balatoni világ képe bontakozik ki szemünk előtt, ha végignézzük a Közlekedési Múzeum és a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) által közzétett százéves fotókat: beépítetlen partszakaszok, itt-ott megjelenő villák, üdülők,…

Kutatható a Bahart fotóarchívuma

19.09.02 12:34

A korábban nem publikált fotókon főleg a két világháború közötti kikötőépítések, parti munkák és a balatoni, tóparti közlekedésben dolgozók társadalmi helyzetét bemutató életképek láthatók.

A(z) "Közlekedési Múzeum" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Tudomány

A Közlekedési Múzeum költözik a kiürített kelenföldi indóházba

Október elején költözött ki a MÁV az igencsak leromlott állapotú kelenföldi indóházból, aminek sorsa eddig kétséges volt. Most úgy tűnik, hogy a Közlekedés Múzeumhoz kerül, és egy, a magyar vasút történetét bemutató…

Kultúra és szórakozás

Emléktáblát avattak Harry Hill Bandholtz tábornok tiszteletére a Múzeumkertben

Harry Hill Bandholtz az amerikai katonai misszió parancsnokaként kiválóan látta el feladatát Budapesten egy nehéz időszakban – idézte fel David B. Cornstein.

Közélet

Kirúgták a BKK-busz részeg sofőrjét

Egy nő megsérült, amikor az ittas sofőr ok nélkül vészfékezett.

Kultúra és szórakozás

Mindenki ugyanúgy más – érzékenyítő kiállítás nyílt Mezőkovácsházán

„Mindenki ugyanúgy más” címmel indult érzékenyítő kulturális programsorozat Mezőkovácsházán csütörtökön délelőtt.

 

Kategória ajánló