Kossuth-díj hírek

Esemény › Kossuth-díj

Emléktáblát kapott Horváth Ádám rendező, a Szomszédok megalkotója

20.11.30 17:01

November 20-án a szokásostól eltérően ünnepség nélkül került kihelyezésre Horváth Ádám Kossuth-díjas rendező emléktáblája a 13. kerületben, a Szent István parkban.

Elindult a Nemzeti Színház adventi műsora

20.11.30 09:49

A hagyományokat felelevenítve a társulat tagjai advent négy vasárnapján személyes emlékekkel, ünnepei gondolatokkal várják önöket online műsorukban, melynek házigazdája Berecz András, Kossuth-díjas énekes, mesemondó.

"Nemsokára hazamegyünk" - Öngyilkos lett a Kossuth-díjas színésznő férje

20.11.29 09:58

A Kossuth-díjas színésznő, Dajka Margit vezető egyénisége volt a magyar filmművészetnek. Négyszer házasodott, az utolsó férje a halálba is követte őt. Aradszky László özvegye, Éva mesélt magánéletének kulisszatitkairól.

Szinetár Miklós: “Az egyetemek önállóságát megsérteni súlyos tévedés”

20.11.27 07:56

Szinetár Miklós Kossuth-díjas rendező 8. könyve nemrég jelent meg a Kossuth Kiadó gondozásában. A címe: 88. Ez az éveinek száma. A karantén alatt sok mindenről eltöprengett, nem csak színházról, és 88 különböző tárgyú gondolatát szedte össze.…

Nehézgépekkel veszi fel a harcot az elemekkel a közútkezelő

20.11.23 11:42

A Pappas Auto Magyarország Kereskedelmi és Szervíz Kft., valamint a Herceghalom Interat Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. szállíthat a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek útfenntartó gépeket, nettó 4 milliárd 564 millió forintért. A becsült ellenérték nettó 4…

Fekete Györgyre is emlékezik az idei Héttorony Fesztivál

20.11.20 12:10

Fő szellemi támogatójára, a tavasszal elhunyt Fekete György Kossuth-díjas belsőépítészre, a Magyar Művészeti Akadémia egykori elnökére is emlékezik az idei Héttorony Fesztivál, amelynek gálakoncertjét pénteken az interneten keresztül…

91 éves korában meghalt Konok Tamás

20.11.20 11:46

Életének 91. évében, péntek hajnalban meghalt Konok Tamás, a nemzet művésze, Kossuth-díjas festő- és szobrászművész - közölte a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia pénteken az MTI-vel.

A(z) "Kossuth-díj" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Esemény

Így készülnek a könyvtár online programjai

Ezekben a napokban készülnek a Dr. Kovács Pál Könyvár és Közösségi Tér jövő heti, online előadásai: a keddi Mesesarok és a csütörtöki Zenesarok. A Móra Ferenc Könyvkiadó szerzőjét, Gáti Istvánt és a Kossuth-díjas Huzella Pétert…

Kultúra és szórakozás

Felújítják Mária Antónia királyné színházát

Egyedülálló módon, működőképesen maradt fenn a 17. századi színpadi gépezet, amit a francia forradalom is megkímélt, mert értéktelennek ítélték.

Nagyvilág

Francia segítséggel készül a legújabb Covid-vakcina

A francia Sanofi gyógyszeripari vállalat is besegít az amerikai Jonhson & Johnson koronavírus elleni vakcinájának gyártásába, az Európai Unió már meg is rendelt belőle 200 millió adagot.

Kultúra és szórakozás

“A hétköznapokon is felöltöztette a lelkét” – 5 éve hunyt el Psota Irén

Ma öt éve halt meg Psota Irén, kétszeres Kossuth-díjas, a Nemzet Színésze.

 

Kategória ajánló