Kossuth-díj hírek

Esemény › Kossuth-díj

Rudolf Péter katarzisról beszél

20.03.25 19:43

Több tekintetben bizonytalan időszakban éri a kinevezés Rudolf Péter Kossuth-díjas színész-rendezőt, akit kedden Karácsony Gergely főpolgármester a Vígszínház élére nevezett ki.

„…a mozgókép sokrétű katartikus élménye”

20.03.25 18:17

Dárday István Balázs Béla- és Kossuth-díjas filmrendező, az Mma rendes tagja idén ünnepli 80. születésnapját. A Balázs Béla Stúdióról, a dokumentum-játékfilmek lényegéről és filmjeik civil szereplőiről beszélgettünk. Lesti Árpád interjúja.

Szerdánként egy-egy koncertfilmet ad közre Ákos

20.03.20 14:58

A Kossuth-díjas zenész 11 héten át mindenki számára elérhetővé teszi az elmúlt 10 év koncerttermését, ráadásul korábban nem látott formában.

Ákos összesen 11 koncerttel próbálja könnyebbé tenni a karantént

20.03.17 15:47

A magyar popzene állócsillaga, a Kossuth-díjas Kovács Ákos is igyekszik elviselhetőbbé tenni az otthon töltött heteket, s koncertjeit elérhetővé teszi a legnagyobb videómegosztón.

Még nem tudják, hogyan tovább a Vígszínházban

20.03.14 14:52

A Vígszínház dolgozóinak többsége, akik a nevüket vállalva szavazni mertek a jelenlegi igazgató, Eszenyi Enikő ellenében, Rudolf Péter Kossuth-díjas színművészt támogatták, hogy a következő 5 évben ő irányítsa a Vígszínházat. Hegyi Barbara…

Végső búcsút vettek Szentandrássy István festőművésztől

20.03.10 19:13

Rokonai, barátai, pályatársai és tisztelői búcsúztatták az életének 63. évében meghalt Kossuth-díjas festőművészt.

A(z) "Kossuth-díj" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Esemény

Rudolf Péter katarzisról beszél

Több tekintetben bizonytalan időszakban éri a kinevezés Rudolf Péter Kossuth-díjas színész-rendezőt, akit kedden Karácsony Gergely főpolgármester a Vígszínház élére nevezett ki.

Kultúra és szórakozás

Elindult az Első Magyar Karantén-színház – Magács László válaszolt

Olyan egyfelvonásos műveket várnak április 15-ig, amelyek a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett rendkívüli helyzetre reflektálnak. Magács Lászlót, a TRIP hajó igazgatóját a Magyar Narancs kérdezte. A Magyar Narancs cikkéből: “Még az…

Közélet

Tata 89!

Ma ünnepli születésnapját a legendás koreográfus, a Nemzet Művésze, Novák Ferenc „Tata”.

Kultúra és szórakozás

Komolyzenei koncertek az MTVA Rádióarchívumának kínálatában

Jó hír a komolyzene szerelmeseinek: az MTVA Rádióarchívumában mostantól kedvükre válogathatnak az elmúlt évek legsikeresebb klasszikuszenei koncertjeiből: többek között a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának és…

 

Kategória ajánló