Környezetvédelem hírek

Életmód › Környezetvédelem

Adatgyűjtés a fogyasztók táplálkozási szokásairól

20.02.17 14:02

Hat ország (Ausztria, Belgium, Ciprus, Görögország, Hollandia és Szlovénia) kilenc táplálkozási felmérésével bővült az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (European Food Safety Office, EFSA) „EU menu” projekt keretében kialakított adatbázisa.

A méhek és az öntözés is fontos szerepet kap a kormány új tervében

20.02.17 12:49

Orbán Viktor tegnap vázolta a klímavédelmi akcióterv egyes részleteit, az Agrárminiszter ma mondott néhány konkrétumot arról, hogy pontosan mire is lehet majd számítani.

Kiemelt szerep jut az erdőtelepítésnek a hazai klímavédelemben

20.02.17 10:32

Minden újszülött után tíz fát ültetnek. 2030-ra szeretnék elérni, hogy az ország erdővel borított területe 27 százalékra növekedjen.

Orbán Viktor az egyszemélyes fake news-gyár

20.02.16 19:07

Az MSZP elnöke értékelte a miniszterelnök évértekelőjét. Tóth Bertalan szerint, Orbán nem beszélt az emberek valódi problémáiról: az egészségügyről, az oktatásról, az inflációról a megélhetési problémákról, csak a gyűlöletkeltésről, és klímavédelmi…

Háborog az LMP

20.02.16 19:01

Az LMP szerint az Orbán Viktor miniszterelnök által vasárnap bejelentett klímavédelmi intézkedéseket már régen meg kellett volna tenni.

Orbán Viktor: Magyarország mindenekelőtt

20.02.16 16:31

Nemcsak évet, de évtizedet, sőt, ha úgy tetszik, évszázadot is értékelt hagyományos beszédében Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap. Kijelentette, hazánk történelmének elmúlt száz évében ez volt a legsikeresebb évtized, míg a jövő feladataként…

Szupertiszta szuperdízelt ígérnek a VW Golfba

20.02.15 09:46

A GTD változat a Genfi Autószalonon mutatkozik be, a gyáriak szerint a valaha kínált legtisztább motorral.

A(z) "Környezetvédelem" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Életmód

Bemutatták az új európai élelmiszeripari stratégiát

Az Európai Bizottság Brüsszelben bemutatta a környezetbarátabb mezőgazdasági termeléssel és a biológiai sokféleséggel, az úgynevezett biodiverzitással kapcsolatos stratégiáit.

Tudomány

A globális felmelegedés miatt zöldellni kezdett az Antarktisz hótakarója

A klímaváltozás negatív hatásai folyamatosan megmutatkoznak a planétánkon, uggyanis most éppenséggel az Antarktisz kapcsán jött a friss megfigyelés, miszerint szépen lassan zöldell a fehér hótakaróval borított terület. A…

Gazdaság

A legmodernebb vonatok járnak majd a mellékvonalakon

Akkumulátorral és felsővezetékkel is működő, nulla kibocsátású vonatok válthatják a régi dízel járműveket.

Életmód

Kiderült, Kecskeméten nem változik a szelektív hulladékgyűjtés rendje

A DtkH Nonprofit Kft. holnapján adott tájékoztatást a szelektív hulladékok begyűjtését érintő fontos változásokról. Ebből kiderül, hogy a jövőben havonta csak egyszer viszik el a sárga zsákokat. Indoklásuk szerint így szeretnék…

 

Kategória ajánló