Környezetvédelem hírek

Életmód › Környezetvédelem

Új, elektromos korszakba lép a Toyota

Ma 16:27

Egy vadonatúj, tisztán elektromos padlólemezre épülő szabadidőjármű előtanulmányát mutatta be a Toyota. A RAV4-hez hasonló méretű Toyota bZ4X önmagában, és egy új modellcsalád első képviselőjeként egyaránt izgalmas.

Klímasemleges tankolás az Omv Hungáriánál 

Ma 15:07

Április 22-én, a Föld Napján mindenki klímasemlegesen tankolhat az Omv töltőállomás hálózatában Az Omv az Országos Erdészeti Egyesülettel együttműködésben faültetési programot indít, amelynek keretében bárki hozzájárulhat egy fa ültetéséhez…

Áder János online tanórát tartott a környezetvédelemmel kapcsolatban

Ma 14:34

A fenntarthatósági témahét alkalmából Áder János köztársasági elnök az erdő- és klímaváltozás, a zöldgazdaság, valamint a divat és fenntarthatóság témájáról beszélt.

Újabb mobilgyártó hagyja ki a telefonja mellől a töltőt

Ma 14:10

Nem először történt, hogy trendet teremtett az Apple: egyre több gyártó hagyja ki a töltőt új telefonja csomagjából. A Huawei is ezt teszi, de egészen más okból, mint amire az Apple hivatkozott.

A Huawei is kihagyja telefonja mellől a töltőt, de más okból, mint az Apple

Tegnap 14:03

Nem először történt, hogy trendet teremtett az Apple: egyre több gyártó hagyja ki a töltőt új telefonja csomagjából. A Huawei is ezt teszi, de egészen más okból, mint amire az Apple hivatkozott.

Ez lesz az új olaj, masszívan fog drágulni

Tegnap 03:10

A Goldman Sachs elemzői szerint a környezetbarát technológiákra történő átállás jelentősen növelni fogja majd a réz iránti keresletet. A kitermelés erre nincs felkészülve, s durván drágulhat emiatt a színesfém.

A PlayStation 5 csomagolása teljes egészében újrahasznosítható lett

21.04.15 19:07

Az elmúlt 50 évben a műanyaghasználat húszszorosára növekedett, az újrahasznosítási arány pedig csupán 9%. Cselekvésre van szükség, így a Sony PlayStation is új, környezetkímélő megoldásokkal járul hozzá a szennyezés…

Látványos infografikán a háztartási energiafogyasztás - egyre több a légkondicionáló

21.04.15 12:37

A háztartások 2019-ben a legtöbb energiát fűtésre, meleg víz előállítására, valamint világításra és az elektromos készülékek üzemeltetésére fordították a háztartások a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal most közzétett adatai szerint.

A(z) "Környezetvédelem" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Életmód

A japánban bemutatott Toyota bZ4X tanulmányautó mutatja a Toyota jövőben megjelenő ...

A világ vezető környezetbarát és egyben legnagyobb autógyártója, a Toyota globális premier keretében engedett bepillantást vadonatúj akkumulátoros elektromos hajtású modellcsaládjába.

Tudomány

A klímaváltozás és mezőgazdaság veszélyezteti a Balaton-felvidék védett virágait

A Balaton-felvidék és a Bakony találkozásánál fekszik Veszprém, de a Séd völgyében néhány, a Mezőföldre jellemző növényfaj is megtalálható.

Életmód

Illegális szemetelés: Borsodból is sokan érdeklődnek

Az országban folyamatosan zajlik a lerakott hulladékok felszámolása.

Gazdaság

Kilenc éves csúcson is járt a szójabab kurzusa

Vevői fölény alakult ki az agrárpiacokon a keddi kereskedési napon. Chicagóban búza 0,9 százalékkal, a kukorica pedig 0,4 százalékkal drágult. A szójabab kurzusa minimálisan, 0,1 százalékkal emelkedett. Európában is mind a négy…

 

Kategória ajánló