Könyvtár hírek

Kultúra és szórakozás › Könyvtár

Végtelen bánat meséje

21.01.21 12:26

A József Attila Könyvtár munkatársai közül ezúttal Rozmán Zsuzsanna ajánlja olvasóinknak Carol Birch: Jamrach vadállatai című kötetét.

„Vendégségben Önnél” a Nemzeti Filharmonikusok online kamarahangversenyei

21.01.16 19:04

Reméljük, hamarosan újra élvezhetjük a koncertek, kiállítások, fesztiválok, színházak nyújtotta élményeket. Ám addig sem kell megvonunk magunktól minden kulturális programot! Miért is kéne?!

Az irodapiac jelenéről és kilátásairól tart fórumot az MKT

21.01.15 11:32

Megbeszélés a Teams-en vagy a tárgyalóban… avagy az irodapiac tegnap, ma és holnap. Ezzel a címmel tart előadást a Magyar Közgazdasági Társaság Ingatlanpiaci Szakosztálya felkérésére Borbély Gábor MRICS, a CBRE Hungary üzletfejlesztési és…

Nem hagyják megsárgulni a Balaton parti Fonyód múltját

21.01.13 19:53

Az elmúlt hatvan év több száz plakátját digitalizálják a fonyódi könyvtárban egy fotográfus segítségével.

6 millió euróval támogatják a szlovákiai iskolákat

21.01.11 17:42

„Fokozatosan vissza kell térnünk az iskolába, de a járvány még nem ért véget. Még nem jelenthetjük be az örömhírt, hogy a gyerekek visszatérhetnek az osztályterembe. De mi a minisztériumban az oktatás színvonalának emelésén dolgozunk, ezért örülök, hogy…

Sok vagy sokk?

21.01.11 12:43

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Lőrinci Nagykönyvtára Novellaíró pályázatot hirdet felső tagozatos és középiskolás diákok részére.

Száz éve született Erdélyi Zsuzsanna folklórkutató

21.01.10 17:52

Száz éve ezen a napon látta meg a napvilágot a nagykaposi születésű ügyvéd, költő, kritikus, esztéta, népköltési gyűjtő és tanár, Erdélyi János egyik unokája, Erdélyi Pál irodalomtörténész, könyvtárigazgató leánya, Erdélyi Zsuzsanna.

Színes programokat tartott a könyvtár pályázati forrásból

21.01.10 12:09

Több támogatást is elnyert a Csorba Győző Könyvtár a Nemzeti Kulturális Alap által kiírt pályázatokon 2020-ban. Ezek közül néhány már megvalósult, a többi pedig az idei évben zajlik majd.

A(z) "Könyvtár" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Könyvtáros Világnap – Ölelnénk, ha tehetnénk

Öleléssel kezdődhetne a meteorológiai tavasz, a könyvtárak munkatársainak ölelésével. Erre buzdítják világszerte az olvasókat március elsején. A járvány miatt mi üzenetünket küldjük: nem tudjuk elképzelni az életünket nélkülük.…

Kultúra és szórakozás

Középpontban a középkor 5.0 - ásótól a vitrinig

A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma (Btm Vármúzeum) képregénypályázatot hirdet általános iskolák 3-8. osztályos diákjai számára.

Tudomány

Németországban nőtt a munkanélküliek száma

Tavaly június óta először nőtt a munkanélküliek száma Németországban idén februárban a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt hozott szigorúbb korlátozó intézkedések hatására, de a növekedés nem volt túl jelentős, a…

Kultúra és szórakozás

Kilenc magyar márka mutatkozhatott be a Milano Fashion Weeken

Egy élőben közvetített runway show, valamint egy online kiállítás formájában kaptak lehetőséget legújabb alkotásaik megjelenítésére.

 

Kategória ajánló