Könyvtár hírek

Kultúra és szórakozás › Könyvtár

Képek könyve – kultúrtörténeti kötet bemutatója Székelyudvarhelyen

Tegnap 13:13

Nemrég megjelent a Hagyományok Háza, az Exit Kiadó és a Kincses Kolozsvár Egyesület közös kiadványaként Zakariás Erzsébet: Képek könyve – Táj- és kultúrtörténet képekben című háromnyelvű gyűjteményes kötet, amelynek…

Széchenyi Ödön Párizsból hozta a gőzsikló ötletét – 150 éve avatták fel a Budavári Siklót

Tegnap 11:43

Európában a párizsi felvonó után ez volt a második ilyen szerkezet. A Budavári Siklót 1870. március 2-án avatták fel, nagy sikert aratott. „A rajta való járás igen kellemes, éppen semmit sem ráz, a le vagy felmenetel egy perc műve" – írták róla a lapok.

Kisújszállási fiatalok alkotásait várják

20.02.23 07:07

„Jövő-Kép” címmel alkotói pályázatot hirdetett 14 és 25 év közötti kisújszállási fiatalok részére a művelődési központ és könyvtár.

Az egykori gyarmati bútorgyárra emlékeztek

20.02.21 09:32

Csütörtökön késő délután a Honismereti Kör rendezvényén Volt egyszer egy Ipoly Bútorgyár címmel tartott előadást a Helytörténeti Gyűjteményben Olexa Miklós, a vállalat egykori dolgozója és tulajdonosa.

Holtan találták a kiskunmajsai emberölés feltételezett elkövetőjét

20.02.20 14:15

A hétfői kiskunmajsai emberölés kapcsán keresett idős férfit a rendőrök csütörtökön holtan találták meg - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

Ady valós és belső utazásaiból nyílt kiállítás

20.02.20 13:01

Az Országos Széchényi Könyvtár tárlata Ady útraválásait tárja a látogató szeme elé eredeti dokumentumok és kéziratok segítségével.

Wass Albert Vers- és prózamondó verseny lesz szombaton

20.02.19 13:09

A Németh László Városi Könyvtár és a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület csatlakozva a 2020-as évi 25 órás Wass Albert felolvasáshoz február 22-én, szombaton 9 órakor a könyvtár olvasótermében Wass Albert Vers- és prózamondó…

Székely népmesék

20.02.18 09:58

A program február 28-án péntek 17 órakor kezdődik a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárának Klubjában (Győr, Herman Ottó Utca 22.). Jegyek 300,- Ft-os áron 2020. február 24-től 14.00 és 18.00 óra között a klubban…

A(z) "Könyvtár" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Könyvbemutató a Kisfaludy Könyvtárban

A kötet bemutatójára március 4-én (szerdán) 17 órakor kerül sor a Kisfaludy Károly Könyvtárban (Győr, Baross u. 4., Ii. emelet). A könyv a felpéci evangélikus gyülekezet 275 (1740-2015) évét mutatja be az anyakönyvek…

Kultúra és szórakozás

Utazás Kiállítás: ezúttal a dél-baranyai városok is kiemelt figyelmet kaptak

Az elmúlt évekhez hasonlóan Harkány, Siklós és Villány közös standdal mutatkozott be Magyarország legnagyobb turisztikai vásárán, a 43. alkalommal megrendezett Utazás Kiállításon.

Kultúra és szórakozás

Emberi sorsokat mesélnek el képei

Ritók Lajos képeiből nyílt kiállítás a Munkácsy múzeumban. A tárlatot április 19-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Magyar település

„Még most is lesem az ajtót, hátha belép rajta a fiam” – Két éve hunyt el a fiatal újpesti labdarúgó, Lázár Bence

Két éve hunyt el tragikusan fiatalon, mindössze 26 évesen Lázár Bence. Az Újpest és a Nyíregyháza korábbi labdarúgójánál 2015-ben diagnosztizáltak leukémiát, két év után adta fel a betegség elleni harcot.

 

Kategória ajánló