klorokin hírek

Életmód › klorokin

Visszavonták az engedélyt a hidroxiklorokin használatára

20.06.15 19:32

Hétfőn bejelentette az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA), hogy visszavonják az engedélyt a klorokin és hidroxiklorokin nevű malária elleni gyógyszerek koronavírus betegeken történő sürgősségi használatára.

Koronavírus: újabb bonyodalom a hidroxi-klorokin körül

20.06.06 07:34

Előbb a COVID-19 gyógyszerének tartották, majd egy tanulmány azt állította: többet árt, mint használ. Most pedig újabb fordulat következett be a hidroxi-klorokin történetében.

Megvezethették a világot a hidroxi-klorokint kutató "tudósok", az egész tudományos élet megérezheti a hatását

20.06.05 12:16

Minden valószínűség szerint különösebb felülvizsgálat nélkül jelent meg a The Lancet című rangos tudományos lapban egy tanulmány arról, hogy a koronavírus-fertőzöttek kísérleti kezelésére használt hidroxi-klorokinnak súlyos mellékhatása lehet. A…

WHO: világszerte emelkedhet az antibiotikum-rezisztencia a COVID-19 miatt

20.06.03 10:43

Az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmeztet, hogy rendkívül kockázatos antibiotikummal kezelni a koronavírust, mivel megnő a kockázata, hogy világviszonylatban megemelkedik az emberek antimikrobiális-rezisztenciája.

Trump már nem szedi a hidroxi-klorokint

20.05.26 05:59

Úgy tűnik, a Donald Trump által a koronavírus megelőzésére szedett gyógyszer körüli botrány meghozta a hatását, és az amerikai elnököt is jobb belátásra bírta. Trump ugyanis már nem szedi a hidroxi-klorokint.

Kutatási eredmények a klorokinról

20.04.22 20:07

Nagy reményeket fűztek ahhoz, hogy a klorokin nevű szer hatásos lehet a koronavírus ellen, de úgy tűnik, inkább árt, mint használ.

A koronavírus ígéretesnek hitt gyógyszere kétszeresére növelte a halálozási arányt

20.04.22 10:00

A korábban a malária kezelésében használt, de az Egyesült Államokban a koronavírus kezelésében is ígéretesnek mondott gyógyszer, a hidroxi-klorokin egy új tanulmány szerint nem segített a betegeken, hanem egyenesen ártott nekik: többen haltak meg…

Maláriaellenes szerek koronavírus elleni alkalmazását engedélyezte az amerikai gyógyszerfelügyelet

20.03.30 19:56

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatóság (FDA) engedélyezte hétfőn a malária ellen is alkalmazott hidroxiklorokin-szulfát és a klorokin-foszfát nevű szerek alkalmazását az új típusú koronavírus okozta Covid-19 kór kezelésére.

A(z) "klorokin" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

Nem hatékonyak: Amerikában már nem lehet maláriagyógyszert használni koronavírus ellen

Visszavonta két maláriagyógyszer, a klorokin és a hidroxiklorokin vészhelyzeti felhasználási engedélyét az amerikai gyógyszerészeti hatóság. “Valószínűtlen, hogy hatékonyak volnának” – indokolta a döntést az FDA. A hidroxiklorokint,…

Nagyvilág

Koronavírus: 3,5 hónap után újrafertőződnek a magyarok

Többször is megbetegedhetünk a koronavírustól. A virológus szerint idő kérdése volt, hogy mikor találnak harmadszori megfertőzöttet.

Életmód

Se-rektor: elhagyhatta a kórházat az első beteg akit remdesivirrel kezeltek

Kitért arra, hogy az egyetemen 26 beteg kapta meg a gyógyszert, az intravénásan adott készítmény a vírus szaporodását akadályozza meg, így a szervezet le tudja győzni a fertőzést. A rektor úgy fogalmazott: a remdesivirrel kezelt betegeknél…

Ország

A Samsung szállíthat a Huaweinek

Miután az amerikai kormány szankciókat vezetett be a Huawei ellen, a Samsungnak le kellett állítania a memóriachipek és OLED-panelek szállítását. A dél-koreai cég azonban jóváhagyást kért az Egyesült Államoktól a Huawei…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló