klorokin hírek

Életmód › klorokin

Koronavírus: újabb bonyodalom a hidroxi-klorokin körül

20.06.06 07:34

Előbb a COVID-19 gyógyszerének tartották, majd egy tanulmány azt állította: többet árt, mint használ. Most pedig újabb fordulat következett be a hidroxi-klorokin történetében.

Megvezethették a világot a hidroxi-klorokint kutató "tudósok", az egész tudományos élet megérezheti a hatását

20.06.05 12:16

Minden valószínűség szerint különösebb felülvizsgálat nélkül jelent meg a The Lancet című rangos tudományos lapban egy tanulmány arról, hogy a koronavírus-fertőzöttek kísérleti kezelésére használt hidroxi-klorokinnak súlyos mellékhatása lehet. A…

WHO: világszerte emelkedhet az antibiotikum-rezisztencia a COVID-19 miatt

20.06.03 10:43

Az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmeztet, hogy rendkívül kockázatos antibiotikummal kezelni a koronavírust, mivel megnő a kockázata, hogy világviszonylatban megemelkedik az emberek antimikrobiális-rezisztenciája.

Trump már nem szedi a hidroxi-klorokint

20.05.26 05:59

Úgy tűnik, a Donald Trump által a koronavírus megelőzésére szedett gyógyszer körüli botrány meghozta a hatását, és az amerikai elnököt is jobb belátásra bírta. Trump ugyanis már nem szedi a hidroxi-klorokint.

Kutatási eredmények a klorokinról

20.04.22 20:07

Nagy reményeket fűztek ahhoz, hogy a klorokin nevű szer hatásos lehet a koronavírus ellen, de úgy tűnik, inkább árt, mint használ.

A koronavírus ígéretesnek hitt gyógyszere kétszeresére növelte a halálozási arányt

20.04.22 10:00

A korábban a malária kezelésében használt, de az Egyesült Államokban a koronavírus kezelésében is ígéretesnek mondott gyógyszer, a hidroxi-klorokin egy új tanulmány szerint nem segített a betegeken, hanem egyenesen ártott nekik: többen haltak meg…

Maláriaellenes szerek koronavírus elleni alkalmazását engedélyezte az amerikai gyógyszerfelügyelet

20.03.30 19:56

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatóság (FDA) engedélyezte hétfőn a malária ellen is alkalmazott hidroxiklorokin-szulfát és a klorokin-foszfát nevű szerek alkalmazását az új típusú koronavírus okozta Covid-19 kór kezelésére.

A(z) "klorokin" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

Nem hatékonyak: Amerikában már nem lehet maláriagyógyszert használni koronavírus ellen

Visszavonta két maláriagyógyszer, a klorokin és a hidroxiklorokin vészhelyzeti felhasználási engedélyét az amerikai gyógyszerészeti hatóság. “Valószínűtlen, hogy hatékonyak volnának” – indokolta a döntést az FDA. A hidroxiklorokint,…

Nagyvilág

Elhunyt a börtönben a gyilkosságért elítélt híres producer

Egy kaliforniai börtönben elhunyt szombaton 81 évesen Phil Spector legendás amerikai zenei producer, akit egy hollywoodi színésznő 2003-ban történt megöléséért 19 év szabadságvesztésre ítéltek 2009 májusában. Meg nem…

Életmód

Erősödik a politikai vita a kínai vakcina miatt

Kásler Miklós szerint a koronavírus elleni vakcina nem pártpolitikai kérdés, a DK szerint csak olyan vakcinával kellene oltani az időseket, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség is jóváhagy.

Ország

Az USA készül a szélsőségesek tüntetéseire

Ellenőrzőpontok, szögesdrót, katonai mozgósítás.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló