Klímaváltozás hírek

Tudomány › Klímaváltozás

Több pénz jut az Európai Unióban a klímacélokra

19.11.11 15:48

Jelenleg az Európai Unió és tagállamai biztosítják az éghajlatváltozás elleni küzdelem közfinanszírozásának legjelentősebb részét.

Lázár Jánost rendszeresen leparasztozzák, de hízelgésnek veszi

19.11.11 10:28

Egy Ladában Lázárral indított sorozatot a volt Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János most két egyetemi hallgatót vitt el magával, akikkel a klímaváltozásról, az oktatás helyzetéről, és a mezőgazdaságról beszélgetett.

Tananyag lesz a klímaváltozás

19.11.11 08:31

Jövőre már a klímaváltozás és a fenntartható fejlődés is szerepelni fog az olasz állami iskolai tananyagban.

Sikerült tetten érni az evolúciót: a vadállatok kitaláltak valamit a klímaváltozás ellen

19.11.10 20:49

Genetikai változások révén alkalmazkodnak a vadállatok a melegedő éghajlathoz - állapította meg egy, a skóciai Rum-sziget gímszarvasait tanulmányozó nemzetközi csoport.

Az emberiség vízfogyasztása kétszer olyan gyorsan emelkedik, mint amilyen ütemben nő a Föld lakossága

19.11.10 11:01

A klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak legalább 80 százalékát a vizek állapotán keresztül érzi meg az emberiség – mondta Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület Korunk kihívásai című…

Magyar agrártechnológiákkal fejleszthető az afrikai mezőgazdaság

19.11.09 13:04

Afrika számos országában a dinamikusan növekvő népesség és a klímaváltozás következményeivel a mezőgazdaság nehezen tud lépést tartani. A magyar fajták a megváltozott körülmények között is versenyképesek tudnak lenni. 

A(z) "Klímaváltozás" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Tudomány

GfK: erősödnek a műanyaghulladékkal kapcsolatos aggodalmak Európában:

Az európai fogyasztók több mint 53%-a szerint a műanyaghulladék az egyik legnagyobb globális környezeti kihívás, 44%-uk szerint pedig a klímaváltozás. Amikor a legfontosabb, környezeti szempontból aggodalomra okot adó…

Életmód

Több mint 5200 környezetkímélő autót vásárolt a romániai lakosság az év első tíz hónapjában

Több mint 50 százalékkal 5283-ra nőtt a környezetkímélő autók eladása az év első tíz hónapjában a tavalyi esztendő ugyanezen időszakához képest - derül ki a Gépkocsigyártók és Importőrök Egyesületének (APIA) adataiból.

Ország

A Nixon elleni eljáráshoz hasonlította Nancy Pelosi a mostani meghallgatás-sorozatot

Az 1974-ben lemondott Richard Nixon amerikai elnök ellen folytatott alkotmányos felmentési eljáráshoz hasonlította Nancy Pelosi házelnök az amerikai képviselőház három bizottságában most folytatott…

Politikus

Megindokolta a Fidesz, miért emelik 3 millióra Áder János fizetését

A párt álláspontja szerint azért is helyes lépés, mert több olyan országgyűlési képviselő is van, akinek magasabb a fizetése, mint a köztársasági elnöké.

 

Kategória ajánló