Klímaváltozás hírek

Tudomány › Klímaváltozás

Ausztrália világörökségei a világ legnagyobb tengeri szén-dioxid raktárai

Tegnap 16:53

Ausztráliának a világörökség részét képező tengeri területei a világ legnagyobb tengeri szén-dioxid raktárai között vannak egy UNESCO-jelentés szerint. A világ 50 tengeri világörökségi helyszínét vizsgálva a szakértők arra jutottak, hogy a mangroveerdők, a…

Sokatmondó kutatás: kiderült, milyen hatással van a klímaváltozás a Balaton élővilágára

Tegnap 08:28

Sikerrel zárultak az Elkh Ökológiai Kutatóközpont szakemberei által „Az evolúció fényében: elvek és megoldások” című projekt keretében végzett interdiszciplináris kutatások - derült ki az Ök közleményéből.

A Föld számára 2021 sorsfordító év lesz

21.03.01 18:14

Az éghajlatváltozáshoz emberi tevékenység vezetett, amely elpusztítja az ökoszisztémát, így a Föld egyre inkább élhetetlen bolygóvá válik.

Új szuperviharok fenyegetik Európát

21.02.26 16:43

A klímaváltozással egyre több extratrópusi ciklon alakul ki, ami akár egy közepes hurrikán erejével csaphat le a nyugati országokra, és hazánkba is eljuthat 100-110 km/h-s széllökésekkel.

Az Európai Bizottság az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásra vonatkozó új stratégiát fogadott el

21.02.24 18:01

Az Európai Bizottság az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásra vonatkozó új stratégiát fogadott el, aminek célja az Európai Unió éghajlatváltozással szembeni ellenálló képességének megerősítése - közölte Frans Timmermans, a brüsszeli…

Ökotudatos hőszigetelés a polisztirol

21.02.24 05:28

Az elmúlt években, de főleg a következőkben előtérbe kerülnek a környezeti szempontok: az energiapazarlás és a környezetszennyezés visszafogása, a klímaváltozás negatív hatásainak kézben tartása.

Gyökeres változásokat hoz az ingatlanpiacon a klímaváltozás - Kik vannak a legnagyobb veszélyben?

21.02.23 12:54

Noha az ingatlanpiacon az elemzők mostanában elsősorban a világjárvány hatásaira koncentrálnak, a hosszú távú ingatlanpiaci tendenciákat egy másik tényező, a klímaváltozás is erősen befolyásolja. Az éghajlatváltozás okozta problémák mértékét…

A(z) "Klímaváltozás" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Tudomány

Ausztrália világörökségei a világ legnagyobb tengeri szén-dioxid raktárai

A kék karbon ökoszisztémákat világszerte fenyegeti az emberi tevékenység és a klímaváltozás.

Életmód

Megkapta a használatbavételi engedélyt az Etele Plaza 

A 300 millió euró beruházási értékű környezetbarát épület idén szeptemberben a plázadesign legújabb generációját hozza el Magyarországra.

Nagyvilág

Beindult a vakcinaturizmus: ebbe az országba utaztak a spanyol király nővérei

A spanyol király nővéreit az Egyesült Arab Emírségekben oltották be koronavírus ellen.

Tudomány

Járványügyi bejelentések: megváltoztatták a csütörtöki Kormányinfó időpontját

A korábban meghirdetettel ellentétben csütörtökön 11:00 órakor kezdődik a Kormányinfó. Könnyen elképzelhető, hogy Gulyás Gergely miniszter új járványügyi intézkedésekről tesz bejelentést.

 

Kategória ajánló