Kereszténység hírek

Nagyvilág › Kereszténység

Egy kereszténydemokrata gondolatai járvány idején

20.05.06 10:32

A történelem folyamán Európa akkor tudta megoldani problémáit, ha visszanyúlt a keresztény gyökerekhez.

Békési ötletre szólhatnak a harangok

20.05.05 11:51

Trianon 100 – Szóljanak a harangok! címmel tett felhívást közzé a békési dr. Szuromi Pál kezdeményezésére a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány a tagság és a partnerszervezetek…

A „sajtóapostol” – Bangha Béla játszmái a Horthy-kor hajnalán

20.05.01 16:40

Valódi sajtóbirodalmat épített ki rövid idő alatt a Horthy-korszak kezdetén Bangha Béla. A ma nyolcvan éve elhunyt jezsuita páter a katolikus hit védelmére és terjesztésére vállalkozott. Fontos célja volt a keresztény családokat szerinte két oldalról bomlasztó…

Megbírságolja az ATV-t a Médiatanács Niedermüller Péter DK-s polgármester szavai miatt, a csatorna perel

20.04.29 21:32

A Médiatanács a politikus szavai miatt a pénzbírságon túl egy közlemény felolvasására is kötelezné a tévécsatornát. Az ATV vezérigazgatója a Media1-nek azt mondta, bíróságon támadják meg a szerinte hibás médiatanácsi döntést.

A KDNP nem hagyja annyiban: beperli a Népszavát, amiért a lap egy karikatúrára tette Müller Cecíliát és Jézus Krisztust

20.04.29 20:19

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese személyiségi jogi pert indít az alaptörvény és a polgári törvénykönyv alapján a Népszava Jézust gúnyoló karikatúrája és szövege miatt (a rajz Pápay Gábor munkája) - közölte Vejkey Imre.

Ellenséges hatalomátvétel vagy kultúrák házassága? Thilo Sarrazin könyvéről

20.04.28 20:12

Vajon a modern Európában dúló kultúrharcból végül az iszlám vagy a keresztény vallás fog kijönni győztesen? Erre keresi a választ a politikailag inkorrekt témákról író Thilo Sarrazin az Ellenséges hatalomátvétel című könyvében.

A(z) "Kereszténység" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

Lehet, tényleg hitelből mentenék meg az uniós gazdaságot

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) támogatja a hitelből finanszírozott 500 milliárd eurós (150 ezer milliárd forint) európai uniós gazdasági helyreállítási alapról szóló német-francia kezdeményezést.

Közélet

A Kereszténydemokrata Internacionálé is átvette Orbán Viktor szavait

Videokonferenciát tartott a világ kereszténydemokrata erőit tömörítő CDI pártszövetség, melynek egyik alelnöke Orbán Viktor.

Politikus

A szétszaggatott szociális hálóról és a lerohadó egészségügyről a kormányfőnek a törpejárás jutott eszébe

A viszonylag szolid járvány azért jár ilyen súlyos következményekkel, amit a Fidesz az utóbbi tíz évben csinált, mondta Tóth bertalan.

Közélet

Újra illegális migránsokat fogtak el Baranyában

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc migráns Majs térségében.

 

Kategória ajánló