Kelemen Hunor hírek

Politikus › Kelemen Hunor

Kelemen Hunor a román kormányfőnek: Állítsa le az úzvölgyi katonatemető átalakítását

19.04.30 21:48

Levélben kérte Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke Viorica Dancilát, Románia miniszterelnökét, hogy az ügy tisztázásáig közigazgatási úton állítsa le az úzvölgyi katonatemető átalakítását.

A helyi közösségekhez csoportosítaná át Románia kihasználatlan uniós forrásait az RMDSZ

19.04.24 23:42

A helyi közösségek projektjeinek finanszírozására csoportosítaná át Románia kihasználatlan uniós forrásait az RMDSZ. Az erről szóló konkrét javaslatot szerdai aradi sajtóértekezletén ismertette Kelemen Hunor, a szövetség elnöke. Az RMDSZ levélben…

Kelemen Hunor: A romániai magyarság megtanulta, hogy sohasem hátrálhat meg

19.04.24 19:54

Minden nemzedéknek meg kell vívnia a maga szabadságharcát – fogalmazott Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke azon az ünnepségen, amelyet az aradi Szabadság-szobor köztérre való visszaállításának 15. évfordulója alkalmából…

Az RMDSZ nem szavazza meg a bukaresti kormány átszervezését

19.04.19 14:18

Ha csak azért szervezik át a kormányt, hogy a minisztercseréknél megkerüljék Klaus Iohannis államfőt – jelentette ki Kelemen Hunor, a párt elnöke.

Kelemen Hunor a kitiltásról: várom az értelmes magyarázatot

19.04.09 15:48

Fontos az őshonos kisebbségek képviselete az Európai Unióban - hangsúlyozta az RMDSZ elnöke az InfoRádióban. Kelemen Hunor arról is beszélt, hogy még mindig nem indokolták meg a hatóságok, miért tiltották ki Ukrajnából.

A(z) "Kelemen Hunor" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Politikus

Támadják az erdélyi gazdaságfejlesztési programot

Azért nem született írásos megállapodás a magyar és a román fél között a magyar kormány által Erdélyben meghirdetett gazdaságfejlesztési programról, mert a két uniós tagállam között ennek nem látták szükségét, és az előző…

Politikus

Megoldódhat a húsvét és pünkösd körüli munkaszüneti napok kérdése

Elsőházként szavazta meg a képviselőház az RMDSZ azon törvénykezdeményezését, amely lehetővé teszi a különböző felekezetűeknek, hogy mindenki a saját keresztény egyházi ünnepén kaphasson szabadnapot.

Ország

Kövér László: Tőkés László és Temesvár népe örökre beírta magát a történelembe

Tőkés László és Temesvár népe – románok, magyarok, németek, szerbek és minden szabadságszerető városlakó – 1989. december 15-20. között örökre beírta magát a történelembe.

Nagyvilág

Kellett az emberelőny, győzött a Dinamo pályáján a Sepsi OSK

Kihasználta emberelőnyét, hátrányból fordítva győzött a Bukaresti Dinamo otthonában a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK. A labdarúgó 1. Liga  21. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén a nyerőember ezúttal Goran…

 

Kategória ajánló