Kelemen Hunor hírek

Politikus › Kelemen Hunor

Az erdélyi magyarság nem elszenvedője, hanem alakítója kell legyen az EU reformjának

19.03.27 18:17

Az RMDSZ listáját a 12 éve EP-képviselő Winkler Gyula vezeti, a második bejutónak tekintett helyet Vincze Loránt, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának elnöke foglalja el.

Megszületett a döntés: megszavazták a Fidesz tagságának felfüggesztését

19.03.20 20:38

Megszavazta a Fidesz tagságának felfüggesztését az Európai Néppárt (EPP) politikai gyűlése Brüsszelben. A végeredmény azonban kompromisszumos, ugyanis olyan döntés született, amely a magyar kormánypárt számára is elfogadható.

Szijjártó Péter: Mint 1848-ban, ma is együtt kell megvédenünk szabadságunkat

19.03.14 18:50

A múlt felidézése nagy lehetőség annak megmutatására, hogy a magyar nép ma is a szabadság népe, Magyarország ma is a szabadság országa – közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

Az RMDSZ a Fidesz néppártból való kizárása ellen voksol

19.03.06 14:11

Kelemen Hunor úgy vélte, a Fidesz esetleges kizárása nagy veszteség lenne a EPP számára, és egy ilyen döntés meghozatala az EP-választások előtt ártana a Néppártnak.

Az Rmdsz a Fidesz kizárása ellen voksol

19.03.06 08:17

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a Fidesznek az Európai Néppártból (EPP) való kizárása ellen fog szavazni - szögezte le a szövetség elnöke, Kelemen Hunor. A román liberálisok még nem döntöttek.

A(z) "Kelemen Hunor" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Politikus

Kelemen Hunor: Az RMDSZ nem ad biankó csekket senkinek

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) „nem ad biankó csekket” egyetlen kormánynak sem, csak az új kabinet összetételének és programjának ismeretében dönti el, megszavazza-e beiktatását.

Politikus

Vita nélkül fogadná el a román szenátus a Trianon-ünnepről szóló törvényjavaslatot

A bukaresti szenátus néhány napon belül hallgatólagosan – plenáris vita nélkül – hagyja jóvá azt a szociáldemokrata (PSD) törvénykezdeményezést, amely a trianoni szerződés napjává nyilvánítaná június 4-ét Romániában, de ezt az…

Ország

Liga 2: újabb fővárosi csapatot vert meg a Csíkszereda

A Bukarest és környéke elleni csapatok ellen jönnek az FK Csíkszereda sikerei a román másodosztályban: a Metaloglobus és a Sportul Snagov után a hétközi fordulóban a Daco Getica otthonában nyert az újonc székelyföldi csapat.

Közélet

Hegyvidék: a polgármester a régi, a testület sem változott sokat

Pokorni Zoltán, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség - Kereszténydemokrata Néppárt jelöltje marad továbbra is a Hegyvidék polgármestere  polgármestere, a rá leadott 16 462 érvényes szavazattal,…

 

Kategória ajánló