Katolikus hírek

Kultúra és szórakozás › Katolikus

Módosult a Miatyánk szövege – ön jól mondja?

19.06.07 15:04

Jóváhagyta a Miatyánk szövegének megváltoztatását Ferenc pápa, aki már két éve jelezte e szándékát. A Vatikán a Miatyánknak ahhoz a sorához adott ki hibajavítást, amely magyarul úgy szól: "és ne vígy minket kísértésbe". Ezután ez úgy hangzik, hogy…

Petíciót küld a Katolikus Karitász Ukrajnának

19.06.06 14:25

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) őszre megvalósítja azt a mindenki számára hozzáférhető rendszert, amelyen keresztül bárki jelezheti az egyháznak a szexuális visszaéléseket.

Felhívásban keresi a francia katolikus egyház a szexuális visszaélések áldozatait

19.06.03 21:32

Az érintettek e-mailben, levélben vagy telefonon jelentkezhetnek – közölte Jean-Marc Sauvé, annak a bizottságnak a vezetője, amely az egyházi emberek által az 1950-es évektől napjainkig elkövetett ilyen cselekmények kivizsgálásával foglalkozik.

Egymást segítve vonultak le a zarándokok a pápai mise után

19.06.01 12:49

A Népemért vállalom című, Márton Áron püspökről szóló zenemű hangjaira kezdett levonulni a Ferenc pápa által celebrált szentmisére érkezett tömeg

A(z) "Katolikus" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Államot és értékrendet is hagyott ránk alapítónk

A rendezvénysorozat a belvárosi római katolikus templomban ünnepi szentmisével kezdődött, majd ökumenikus kenyérszenteléssel és templomi áldással folytatódott.

Ország

Egy francia párt akár 6 évre is lecsukhatnak, amiért homokot loptak Szardíniáról

Mindenki szeret valami kis szuvenírt hazavinni a nyaralásáról, legyen az akár hűtőmágnes, akár egy szép kagyló a tengerpartról. Egy francia pár néhány kiló homokot vitt volna magával, a hatóságok azonban lecsaptak rájuk.

Ismert személy

Szerelmem, Viktor Orban

A számok nem hazudnak: a csehek nagy része egész egyszerűen szerelmes Orbán Viktorba. Hiszen mi másból is fakadna az, hogy egy júniusban készített országos felmérés szerint Csehországban a külföldi személyiségek közül…

Ország

Nélkülözhetetlenek a 21. század eszközei 1989 feldolgozásában

Egy kolozsvári pódiumbeszélgetés résztvevői szerint tudatosítani kell a mai fiatalokban, hogy a szabadság nem magától értetődő.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló