Katolikus hírek

Kultúra és szórakozás › Katolikus

Sokkolta a diákokat az auschwitzi tábor

19.06.15 10:11

A kaposvári katolikus gimnázium 11. osztályos diákjai egy pályázatnak köszönhetően ötnapos kiránduláson vettek részt Lengyelországban.

Új templomot kapott Derekegyház

19.06.15 07:20

A Szeged-Csanádi Egyházmegyében több templomot emeletek a közelmúltban, vasárnap szentelik föl Derekegyház új római katolikus templomát.

Zárul a nagykilenced, búcsúkat ülnek Szent Antal tiszteletére

19.06.13 09:17

A magyar nyelvterületen talán nincs is olyan katolikus templom, ahol ne állna szobra Szent Antalnak, akit szerzetesként, barna ferences csuhában, karján a kis Jézussal, szabad kezében liliommal ábrázolnak. Június 13-án Páduai Szent Antalra…

Támogatást nyújt a kormány az üldözött afrikai keresztényeknek

19.06.12 13:53

A legnépesebb afrikai ország katolikus és protestáns közösségeinek a Hungary Helps program keretében nyújtott segítség célja a helyi keresztényeket is sújtó fegyveres erőszak következményeinek mérséklése. Az Orbán Viktor miniszterelnök és nigériai…

Apa és anya a család záloga

19.06.12 11:56

A szexuális identitás és a férfi és nő alkotta család értékeit hangsúlyozza a katolikus nevelésért felelős vatikáni kongregációnak a genderelméletről közölt friss dokumentuma.

Fenyőt ültettek a pápának a makói templomkertben

19.06.10 19:43

A pünkösdvasárnapi szentmisét követően Makón, a Szent István téri római katolikus templom kertjében is elültettek egy fenyőfát Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának emlékére.

Brutális összeget kalapozott össze a katolikus egyház a miséken, hogy a pedofil papok áldozatai ne kapjanak jogsegélyt

19.06.10 16:37

Több mint 10 millió dollárt költött az Egyesült Államokban a katolikus egyház olyan lobbitevékenység támogatására, aminek a célja, hogy gátolják azon törvények megszületését, ami segítené az egyházi személyek részéről szexuális…

Pünkösdhétfő a katolikus liturgia szerint az évközi időhöz tartozik

19.06.10 11:32

Egészen 1969-ig karácsony és húsvét másnapjának mintájára megült, nem parancsolt ünnep volt, más néven az oktáva második napja.

A(z) "Katolikus" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Felkavaró könyv jelent meg Márton Áron erdélyi püspök lehallgatási jegyzőkönyveiről

Márton Áron gyulafehérvári római katolikus püspök lehallgatási jegyzőkönyveit feldolgozó könyvet mutattak be csütörtökön a Kolozsvári Magyar Napok keretében.

Ország

Félelem és sziszegés Óbudán: eltűnt egy királypiton

Eltűnt egy királypiton Óbudán, az állat egy lakásából szökött meg a Római lakótelepről.

Ország

Bajuk volt a határőröknek a Viszkis kislányával? - Döbbenetes történetet osztott meg Ambrus Attila

Ambrus Attila éppen egy romániai, nagyszalontai közönségtalálkozóra igyekezett kislányával, de nem ért oda, mert a féléves Annát nem engedték át a határon.

Ismert személy

Szerelmem, Viktor Orban

A számok nem hazudnak: a csehek nagy része egész egyszerűen szerelmes Orbán Viktorba. Hiszen mi másból is fakadna az, hogy egy júniusban készített országos felmérés szerint Csehországban a külföldi személyiségek közül…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló