Katolikus hírek

Kultúra és szórakozás › Katolikus

Tableteket és fülhallgatókat kapott a csornai iskola

20.12.24 16:49

A csornai II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola diákjait az idei évben is jelentős összeggel támogatta az iskola alapítványa, a Cum Deo Pro Scola Rákócziána Alapítvány, az 1%-os felajánlásokból.

A természetes családban fejlődő életet segíti a váci egyházmegye püspöke

20.12.24 16:17

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) szeptember első napjaiban tartotta meg őszi ülését, amelyen többek között kinevezte az új családreferens püspököt is, ugyanis Bíró László betegsége miatt lemondott ezen pozíciójáról.

Jézus-kvíz: tudod, hogy hívták a 12 apostolt? És azt, hogy mi volt Jézus foglalkozása? Okosító kvíz

20.12.24 15:11

Jézus valószínűleg a világ egyik legismertebb embere, mindenki tudja, hogy ő Isten fia, a Megváltó, aki eljött közénk, hogy megszabadítson minket a bűneinktől. További érdekességeket csomagoltunk a kvízbe.

Karácsonykor is vannak istentiszteletek, de ennek nem mindenki örül

20.12.24 11:25

Németországban nagy vita volt az istentiszteletek megtartásáról, igaz, ott már az üzletek sem lehetnek nyitva a járványhelyzet miatt. A katolikus egyház több országban is a kijárási tilalomhoz igazítja az éjféli miséket, maga a pápa is így tesz.

„Az ünnep alkalom arra, hogy felismerjük és elfogadjuk Isten minden embert megérintő szeretetét”

20.12.22 18:23

Jézus születése mindenki számára üdvösséget hoz, aki engedi, hogy lelkében megvalósuljon Isten szándéka – olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az MTI-hez karácsony alkalmából eljuttatott keddi közleményében.

344 éves könyv került a Hagyományok Háza Könyvtárába

20.12.22 16:01

Háromszázötven éves könyvritkasággal bővült a Hagyományok Háza Könyvtára: Kájoni János Cantionale Catholicum című szöveges egyházi énekgyűjteményének 1676-ban nyomtatott kiadása a Csíksomlyói ferences nyomda legelső kiadványának számít.…

A(z) "Katolikus" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Az idén is megtartották az ökumenikus imahetet Sárváron

A sárvári katolikus, evangélikus és református egyházközösségek az idén is megtartották az ökumenikus imahetet, amelynek célja a Krisztus-hívők egységéért közösen imádkozni.

Ország

Marquez helyettesítése: Dovizioso menedzsere várja a Honda hívását

Nyugodtan mondhatjuk azt, hogy Andrea Dovizioso minden követ megmozgatna azért, hogy egyszer Marquez világbajnoki Hondájára ülhessen, az olasz pilóta a 2020-as szezon előtt csalódottan nyilatkozta, hogy az ő érdeklődését a Honda…

Nagyvilág

A magyarok 1,5 százalékát oltották be eddig

Egy hónappal ezelőtt, december 26-án érkezett meg az első szállítmány a koronavírus elleni oltásból Magyarországra

Tudomány

Oltás felnőttkorban? Most lenne igazán fontos! – A PTE szakembere a COVID19 oltásokról

A védőoltások a modern orvostudomány legnagyobb vívmányai, amelyek gyermekkorunktól végigkísérik az életünket. Az oltást felnőttkorban általában egzotikus utazás előtt vagy az influenza megelőzésére kapunk, most, a…

 

Kategória ajánló