Katolikus hírek

Kultúra és szórakozás › Katolikus

Ezen a hétvégén beindulhat a "miseturizmus"

20.05.09 18:34

Persze ez csak lehetőség: a fővároshoz közeli megyékben még jó ideig nem lesz lehetőség katolikus szentmisére menni. Keresztény körkép.

Támasz a hívőknek

20.05.08 14:02

Márciustól a 7.Tv műsorán vasárnaponként rendszeresen jelentkezik a Támasz, amelyben a történelmi egyházak istentiszteleteit, miséit közvetítjük. Kutyej Pál egyházügyi tanácsadó elmondta, hogy mivel a vírus miatt nem tarthattak…

Ellenőrzés: rendben találták a Zselic Katolikus Idősek Otthonát

20.05.07 15:47

Ellenőrzést tartottak a Somogy Megyei Kormányhivatal járványügyi munkatársai a Kaposvári Egyházmegye fenntartásában működő Zselic Katolikus Idősek Otthonában Zselickislakon csütörtökön – tájékoztatott az MTI.

Lehetetlen a biztonságos, méltóságteljes szertartás

20.05.05 08:04

„Mindenben kövessük a hatóságok járványügyi előírásait. Főleg idősebb, veszélyeztetett, illetve beteg testvéreinktől azt kérjük, hogy továbbra is maradjanak otthon” – áll a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia május elsejei közleményében.

Szent József, a munkás emléknapja

20.05.01 17:29

Máté evangéliumának első fejezete írja le Jézus Krisztus származását és születésének történetét. Ebben a születéstörténetben van egy ritkán emlegetett személy, egy családfő, József, az ács, a Megváltó nevelőapja.  „Szent József a mindennapok…

Május 1. – A munka és a szolidaritás ünnepe

20.05.01 14:12

Az idei május elseje rendhagyó, nem ünnepelhetjük közösségben, mégis érdemes felidéznünk, miért is jeles nap. A munka ünnepe a munkavállalók szolidaritási napjává teljesedett ki évtizedekkel ezelőtt, s e szolidaritás ma különösen aktuális.

Védőfelszerelés a Magyar Kormánytól

20.04.30 19:10

Megérkezett a Magyar Kormány védőfelszereléseket és fertőtlenítőszereket tartalmazó adománya a négy erdélyi római katolikus egyházmegye Caritas szervezetei számára.

A(z) "Katolikus" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Szeptember közepéig várja az iskolakezdést segítő adományokat a Katolikus Karitász

A trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából 100 kárpátaljai és vajdasági első osztályos gyermekhez is eljuttatnak tanszereket és iskolatáskákat.

Ország

Van Aert nyerte az idei Milánó-Sanremo egynapos klasszikust

Van Aert egy hét alatt második nagy győzelmét aratta azt követően, hogy megnyerte a kényszerszünet utáni első World Tour-viadalt, a Strade Bianche-t is.

Ismert személy

Rejtélyes tűz miatt égett le a nicaraguai katolikus templom

Ferenc pápa is tájékozódik az ügyben, több magyarázat is van.

Nagyvilág

Lemondásra szólította fel a libanoni kormányt a maronita keresztények pátriárkája

A vallási vezető úgy véli, hogy a kabinet nem képes az irányváltásra.

 

Kategória ajánló