Kárpátalja hírek

Nagyvilág › Kárpátalja

Felmérés: Kárpátalján nem áll fenn a szeparatizmus veszélye

20.11.20 07:19

A kettős állampolgárság intézményét a többségi ukránok kevésbé, míg a nemzetiségek jobban támogatják, de magas a régióban a tolerancia a más nemzetiségűek iránt egy felmérés szerint. Nem áll fenn a szeparatizmus veszélye Kárpátalján, a kettős…

Kárpátaljai vendégmunkás erőszakolt meg egy fiatalkorút Kijev megyében

20.11.19 14:34

Kijev megyében, a Boriszpili járásban található Visenyki településen megerőszakolt egy fiatalkorú lányt egy 40 éves kárpátaljai vendégmunkás.

Az Ukrzaliznicja ismét megkezdi a jegyértékesítést a vörös zónában

20.11.09 16:55

Számos korábban lezárt kárpátaljai vasútállomáson az Ukrzaliznicja ismét megkezdi a jegyértékesítést – tette közzé az állami vasúttársaság sajtószolgálata nyomán a korrespondent.net.

Egyre súlyosabb az ukrán járványhelyzet, Kárpátalján több város és járás a vörös besorolást kapta

20.11.09 14:09

Továbbra sem lassul a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, hétfőre is csaknem 8,7 ezer új fertőzöttet jegyeztek fel egy nap alatt, eközben egyre telítődnek a kórházak, Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron áldatlan állapotokról számoltak be. 

A Cvk kihirdette az ungvári városi tanácsi választások eredményét

20.11.05 07:52

Hat politikai párt jutott képviselői mandátumokhoz az Ungvári Városi Tanácsban az október 25-én tartott helyhatósági választások eredményeként – jelentette a zn.ua. A Központi Választási Bizottság adatai szerint az első helyet a Haza párt szerezte meg,…

A(z) "Kárpátalja" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

Nem engedték be Ukrajna területére Grezsa Istvánt

Az ukrán határőrök visszafordították a határátkelőnél Grezsa István Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program…

Ország

Berobbant a járvány: Ukrajnában majdnem 14 ezren fertőződtek meg egy nap alatt

Változatlanul gyors a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, szerdára megint csaknem 14 ezer új beteget jegyeztek fel egy nap alatt, a halálos áldozatok száma pedig már megközelítette a 11 500-at.

Nagyvilág

Újabb meccseket hagy ki a Csíkszereda, borul a hokiliga versenynaptára

Az igazoltan pozitív koronavírusos esetek miatt az együttes a most következő hétvégén sem tud még a szükséges 13 plusz 1 fővel kiállni.

Közélet

Az egyházra bízná a tanítóképzés nagy részét a kormány

A tanítóképzők több, mint fele egyházi kézbe kerülhetne. A kormány kifejezett szándéka, hogy a pedagógusképzésben az egyházak sokkal fontosabb szerepet játsszanak, mint eddig – olvasható az e heti HVG-ben. A tanárképzés a…

 

Kategória ajánló