Kárpátalja hírek

Nagyvilág › Kárpátalja

Kezdődik Európa egyik legnagyobb folklórfesztiválja: a busójárással és a sokacokkal a középpontban

19.08.12 11:34

Három helyszínen 16 ország néptáncosainak fellépésével várja az érdeklődőket a hétfőn kezdődő és augusztus 22-ig tartó XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár. Az idei rendezvény középpontjában a busójárás és a…

Téltemetés augusztusban, lélekgyógyító török ebru és kárpátaljai színház

19.08.11 09:24

A rendező városok közös munkája révén a ma kezdődő Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár az ország egyik legnagyobb folklóreseményévé vált.

Megégett két gyerek Pomázon

19.08.05 11:24

Másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedtek, a rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés gyanúja miatt nyomoz.

Idén csaknem 130 ezer gyerek vesz rész az Erzsébet-táborok programjain

19.07.25 14:06

Az Erzsébet-táborok nemzetpolitikai léptékűek, megnyitják az egymásra találás, az azonosságok felfedezésének lehetőségét az erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és minden magyar fiatal számára.

A(z) "Kárpátalja" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

Rákóczi utolsó országgyűlésének emléket állító domborművet avatott Grezsa István Kárpátalján

Rákóczi emléke évszázadok óta világít és évszázadokra előre világítani fog, és a kárpátaljaiak büszkék lehetnek arra, hogy sok település őrzi az emlékét egy-egy szoborral, fával vagy akár legendával.

Ország

Már hivatalos: ő lett Kádár Tamás csapatának a vezetőedzője

A játékosként olimpiai bajnok Olekszij Mihajlicsenko lett a Kádár Tamást is foglalkoztató ukrán Dinamo Kijev labdarúgócsapatának a vezetőedzője.

Közélet

Többen jelentkeztek, és több diákot is vettek fel idén az Eszterházy Károly Egyetemre

A legtöbben egyebek közt gyógypedagógusnak, informatikusnak, sportszervezőnek tanulnak majd Egerben és az intézmény más városokban lévő karain.

Nagyvilág

Beregszásziak sérültek meg a Munkács közelében történt balesetben

Korábban írtunk arról, hogy a karambol augusztus 14-én kijevi idő szerint reggel körülbelül 9 órakor a Kijev - Csap autóúton, Ignéc (Зняцево, Munkácsi járás) és Ungtölgyes (Дубрівка, Ungvári járás) települések között…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló