Karnevál hírek

Esemény › Karnevál

Visszatér Kapolcsra a Bondoró Utcaszínház Fesztivál

21.03.06 15:09

Ebben az évben a korábbiaknál is színesebb programkínálattal készülnek a fesztiválszezonra a Bondoró szervezői. Június 11 és 13. között önfeledt karneváli hangulattal, gólyalábas és marionett előadásokkal, újcirkuszi produkciókkal, továbbá…

Dupla maszkot viselnek a Velencei karneválon

21.02.16 18:46

Velence ugyan üres, de a karnevál nem marad el! Idén ráadásul rendhagyó jelmezeket láthatunk, ugyanis dupla maszkot viselnek a résztvevők a járvány miatt.

Farsangfarka - Mit ünneplünk ezeken a napokon?

21.02.10 13:53

A farsang igen közkedvelt ünnep, hiszen ebben az időszakban általában a báloké és a hatalmas lakomáké a főszerep. Nem csoda, hogy kicsik és nagyok örömüket lelik benne, ahogy az sem, hogy ezt a hagyományt nagyon sokan igyekeznek megőrizni.

Vidéki farsang Európában

21.02.09 14:04

A karneválok általában a nagyobb városokra jellemzőek, ugyanakkor a vidéknek is megvan a tipikusan télbúcsúztató-tavaszváró pogány rituálékhoz kapcsolódó farsangi szokásrendszere.

Internetre költözik a velencei karnevál

21.02.05 16:39

Koncerteket, előadásokat a kaszinóból közvetítenek, internetes lesz a legszebb jelmezért folytatott verseny is.

Itt a farsang, süss fánkot! Íme 3 bombajó farsangi fánk recept

21.02.05 07:01

Nincs farsangi időszak farsangi fánk nélkül. Ha a koronavírus miatt az idei partiknak lőttek is, a karneválszezon kedvenc finomsága nem maradhat el.

A Riói karnevál is törölve!

21.01.25 15:51

Noha a híres strand, a Copacabana még mindig tömve van, a polgármester úgy döntött nem lesz idén karnevál a brazil fővárosban.

Virtuális lesz idén Máltán és Gozon a karnevál

21.01.24 10:26

A szigetország elmúlt 500 évében szinte mindig megrendezték a karnevált. Talán csak a II. Világháború idején maradt el a tavaszváró ünnep, melyet először 1535-ben tartottak nem sokkal azután, hogy a Szent János rendi lovagok megérkeztek a szigetre.

A(z) "Karnevál" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Esemény

Visszatér Kapolcsra a Bondoró Utcaszínház Fesztivál

Ebben az évben a korábbiaknál is színesebb programkínálattal készülnek a fesztiválszezonra a Bondoró szervezői. Június 11 és 13. között önfeledt karneváli hangulattal, gólyalábas és marionett előadásokkal, újcirkuszi…

Nagyvilág

Kautzky Armand és a Pilvaker: “Hiányzik, hogy hatással legyek a környezetemre”

Kautzky Armand februárjai és márciusai szinte egy évtizede Red Bull Pilvaker lázban telnek, a koronavírus azonban nem csak a tavalyi előadást hiúsította meg, még idén sincs lehetőség a közönséggel való találkozásra. A tavalyi…

Tudomány

Kiderült, milyen és mennyi vakcinát használtak fel eddig az országban

Az elérhető vakcinák 56 százalékát használták fel eddig itthon, közel 44 százalék még beadásra vár. A Telex cikke szerint ugyan azt a kormány nem szokta elárulni, hogy melyik vakcinából mennyit is használtak fel (és mennyi áll…

Nagyvilág

Felelősségével küzd a Rio Tinto őslakos leletek lerombolása miatt

Távozik tisztségéből a Rio Tinto elnök-vezérigazgatója, mert felelősnek tartja magát ausztráliai őslakos kőszállások lerombolása miatt.

 

Kategória ajánló