Kánikula hírek

Életmód › Kánikula

A hideg időszakban is gondoskodni kell a megfelelő folyadékpótlásról

Tegnap 11:42

Nyáron a hosszantartó hőség miatt sokkal több folyadékot fogyasztunk, azonban a hidegebb idő beálltával sokan megfeledkeznek az ilyenkor szükséges minimális mennyiség beviteléről. Holott ősszel is szükség van a megfelelő folyadékpótlásra.…

Betett a klímaváltozás a karfiol termesztésének

17.10.17 08:39

Elbúcsúzhatunk a hazai karfioltól, brokkolitól és kelkáposztától. A klimatikus viszonyok változása miatt jó minőségű árut csak nagy nehézségek árán tudnak piac­ra vinni a gazdák, ezért az elmúlt években mintegy 40 százalékkal csökkent a termőterület. A…

Hetekkel a kánikula után is fogynak a klímák

17.10.07 18:48

Meglepő módon hetekkel a kánikula után, az átlagosnál hidegebb őszi hetekben is élénk lakossági érdeklődés mutatkozik a klímaberendezések iránt.

Brutálisan melegek lesznek az ausztrál nyarak

17.10.04 18:47

A következő évtizedekben az 50 Celsius-fokos hőséggel kísért napok válhatnak jellemzővé nyaranta Melbourne-ben és Sydneyben az éghajlatváltozás következményeként - figyelmeztetnek kutatók.

Rekordot döntöttünk áramfogyasztásban

17.10.02 16:50

Június és augusztus között a hosszú kánikula és a viharos időjárás sűrűn váltotta egymást, ennek ellenére az ország villamosenergia- ellátásbiztonsága mindvégig zavartalan volt.

100 milliárdos kárt tett a kukoricában a brutális aszály

17.10.02 16:26

Akár 100 milliárd forinttal is csökkenthette a kukoricatermelők idei bevételeit a nyári hőség és aszály. Az eddigi betakarítási eredmények szerint a termés több mint 2 millió tonnával lehet kevesebb a tavalyinál. A veszteségek jelentősen visszafoghatják a…

A perzselő hőség lesz a jellemző az európai nyarakra

17.09.27 18:47

A század közepére az idei nyáron tapasztalt perzselő hőség lesz a jellemző a Földközi-tenger térségére a nyári hónapokban, amennyiben a jelenlegi ütemben folytatódik az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása – figyelmeztetnek kutatók.…

Tarlós: az utcán sincs légkondi

17.09.18 12:10

Újabb érdekes magyarázatot adott Tarlós István arra, hogy miért nincs légkondicionálás a metrón. A fő ok persze a pénzhiány.

A(z) "Kánikula" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó tartalmak

Flickr
kánikula / dog days / canicula2015_Szatmárnémeti_20322015_Breitenbrunn_0350hőség / heatHorses and a donkey in the summer heat, 2013Konvekció, hőzivatarok - 2013.06.20.Konvekció, hőzivatarok - 2013.06.20.Konvekció, hőzivatarok - 2013.06.20.Konvekció, hőzivatarok - 2013.06.20.Konvekció, hőzivatarok - 2013.06.20.

Kapcsolódó témák

Esemény

Gond van a levegővel Nyíregyházán, figyelmeztették a lakosságot

Megnövekedett a szálló por koncentrációja az elmúlt két napban Nyíregyházán, a mért értékek meghaladták a szmogriadó tájékoztatási küszöbértékét. (Illusztráció: Pixabay, CC0) Az önkormányzat MTI-hez…

Életmód

Téli strand a Balatonon? Most már ilyen is lesz!

A november 15-i nyitás után a szigligeti fürdő a Balaton első olyan közösségi strandja lesz így, ahol a szaunázást követően akár meg lehet mártózni a tóban. A településen már hagyomány az újévi fürdőzés.

Közélet

Bács megyébe érkezett a Dunáért futó maratonista

Szombaton Apostagon járt Hidvégi Üstös Pál. Futásának célja, hogy kivételes teljesítményével felhívja a figyelmet a környezetbarát közlekedés fontosságára.

Esemény

Jövőre elindul a jégeső-elhárító rendszer, a gazdáknak könnyebb lesz

Végefelé közelednek a betakarítási munkálatok megyénkben. Ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke hétfőn Szolnokon.

 

Kategória ajánló