Kádár-korszak hírek

Közélet › Kádár-korszak

Kockaház kifestő: Paleop-art 6-tól 99 éves korig

20.02.19 14:40

Katharina Roters 2003 és 2012 között készített sorozata, a Hungarian Cubes a magyar falvak jellemző egységét, a kockaházakat mutatja be egy tipologikus megközelítésen keresztül.

Nádasdy Ádám: Visszatérhet a Kádár-kor

20.01.17 11:10

A költő és nyelvész egy friss interjúban mondta el, miért okozott neki csalódást Tarlós István és milyen politikát folytat a Fidesz.

Az öklendező Magyarország egyik “prominens” szimbólumává válni hatalmas vereség…

19.12.25 10:49

Az 1980-as években, fiatal felnőttként sokat vitáztunk a barátaimmal azon, hogy az 56-os forradalmat gyakorlatilag leverő Kádár és holdudvara mennyiben tekinthető baloldalinak, és demokratának. Abban általános volt a konszenzus, hogy a rendszer…

A demokrata, aki legyőzte Kádár Jánost – Polgári, nemzeti patrióta volt Horváth János

19.12.01 11:46

Életének 99. évében hunyt el Horváth János közgazdász, politikus. A negyvenes években a kisgazdapárt képviselője volt, majd a Gestapo és a kommunisták börtönét is megjárta. 1998-tól 2014-ig a Fidesz képviselője volt az Országgyűlésben.

A(z) "Kádár-korszak" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Kifestő lapjain kelnek újra életre a Kádár-korszak házai

Háromszögek és négyzetek, szemet becsapó, kinetikus terek.

Politikus

Kovács László: Orbánnal ugyanazt az országot építjük

Kádár János, Horn Gyula és Kovács László is döntéseikkel valójában a rendszerváltásnak, a többpártrendszernek ágyaztak meg – erről is beszélt a Magyar Hangnak az MSZP volt elnöke. Életútinterjú.

Közélet

Hobo a Gulágon

Az önkormányzat február 25-én, kedden délután 2 órától tartja a kommunizmus áldozatainak emléknapját. A Hobo a Gulágon című műsorra a belépés ingyenes, jegyek a Csili jegypénztárában igényelhetők.

Politikus

Fölényes Fidesz-győzelem Harsányban

Bihari Lajosné, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a harsányi időközi polgármester-választást a szavazatok 69,5% százalékával.

 

Kategória ajánló