Jászai Mari-díj hírek

Közélet › Jászai Mari-díj

Meghalt a legendás magyar színész – több mint 50 éve volt a pályán

19.01.23 14:21

Uri István 73 éves volt, szerepelt többek között a Szomszédokban is, szinkronszínészként pedig ő kölcsönözte hangját a Spongyabob Rák urának.

Ők kapták a Debrecen Kultúrájáért Díjat

19.01.22 21:51

A magyar kultúra napján, kedden adták át a Debrecen Kultúrájáért Díjat a Déri Múzeum Munkácsy-termében, ahol újra együtt látható Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája.

Hagyományőrzésben segítettek

19.01.16 14:00

Zene, az kell címmel Sáfár Mónika Jászai Mari-díjas színművész, Teremi Trixi Bársony Rózsi-díjas színművész és Hábel Ferenc balettművész-koreográfus tartott képzést Bácsbokodon gyerekeknek.

Drámai évforduló: Ma lenne 75 éves Schütz Ila

19.01.05 18:17

Január 5-én töltené be 75. életévét a Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész.

Kern András sztárhéttel köszönti az új évet az M3 csatorna

18.12.28 10:35

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész 1962-ben, 14 évesen tűnt fel a Ki Mit Tud?-on és azóta is komolyan veszi Karinthy Frigyes tézisét, miszerint a viccben nem ismer tréfát.

Átadták a Domján Edit-díjat

18.12.21 23:44

Danis Lídia színművész, a tatabányai Jászai Mari Színház társulatának tagja kapta az idén a Domján Edit-díjat.

Visszapillantó tükör -Koltai Róbert színművész 75 éves 

18.12.14 15:08

Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész december 16-án lesz hetvenöt éves.  MTI Budapesten született, de az akkor Sztálinvárosnak nevezett Dunaújvárosban nőtt fel; a városban játszódó Csocsó című filmje után a település…

Hihetetlen képek a híres magyar művésznőről

18.12.12 12:10

Az egyik leghíresebb színésznőnkről csodás képeket hoztunk A Kossuth és Jászai Mari díjas magyar színésznőt Kiss Manyit sok képen lehet látni

Schütz Ila fantasztikus karrierjére emlékezünk

18.12.12 11:37

Schütz Ila 1944 januárjában született Budapesten, és éppen 16 éve, ezen a napon, december 11-én hagyta itt ezt a világot. A Jászai Mari-díjas színművésznőt csak úgy hívták, a „komoly bohóc”.

A(z) "Jászai Mari-díj" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Közélet

Szabó Magdára emlékezik Piros Ildikó érdemes művész a Bessenyeiben

Szabó Magda páratlan életműve előtt október 23-án, szerdán 18.00 –kor Piros Ildikó Kossuth– és Jászai Mari–díjas, Érdemes Művész tiszteleg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadán. Az Abigél titkai című önálló est…

Kultúra és szórakozás

Jó és rossz között mindig lehet választani

A rendszerváltás évében írta Schwajda György a Ballada a 301-es parcella Bolondjáról című színművét. Harminc év elteltével a kecskeméti Katona József Színház társulata viszi színre a darabot, Cseke Péter rendezésében. Október…

Esemény

"Gyászolunk egy nagy muzsikust..."

Kilencvenkét éves korában csütörtökön elhunyt Kurtág Márta zongoraművész, zenetanár, Kurtág György zeneszerző felesége és alkotótársa - közölte a család pénteken az MTI-vel.

Kultúra és szórakozás

Bodrogi Gyula elárulta, kire fog szavazni

Bodrogi Gyula a nemzet színésze László Imre DK-s politikust támogatja az újbudai önkormányzati válsztáson.

 

Kategória ajánló