Járvány hírek

Tudomány › Járvány

Még nem vagyunk felvértezve a madárinfluenza ellen

17.10.11 08:23

Véget ért a baromfitartók egyhetes, átfogó járványvédelmi ellenőrzése, melyet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a Baromfi Termék Tanáccsal és a kormányhivatalokkal együttműködve hajtott végre szeptember végén. Az audit célja a…

Világméretű járvány jöhet

17.09.28 06:01

Az ausztrál influenzaként ismert vírustörzs egyre több áldozatot követel Ausztráliában, közölte a Faktor.

És azt tudtad, hogy ma van a világvége évfordulója?

17.09.27 09:35

A Sony negyedik alkalommal rendezi meg a The Last of Us világvégének születésnapját, az Outbreak Day csodás ajándékokat jelent.

Közel tízezren kapták el a kanyarót az elmúlt héten Romániában

17.09.22 21:06

A bukaresti parlament még nem fogadta el a lakosság beoltásáról és az oltások finanszírozásáról szóló törvénytervezetet.

Visszaszorulóban a kórházi járványok

17.09.22 07:36

A kórházi fertőzésekkel kapcsolatos legfrissebb jelentés alapján 2015-höz képest csökkent a bejelentett kórházi járványok (CDI) száma. A magyar, a finn és a német adatokat összevetve elmondható továbbá, hogy a hazai CDI előfordulási gyakorisága…

Komoly ellenőrzésekre számíthatnak a baromfitartók

17.09.21 15:47

Nagyszabású járványvédelmi ellenőrzésekre számíthatnak a közeljövőben a baromfitartók. A hatósági vizsgálatok célja a madárinfluenza megelőzése, melynek felbukkanására az őszi-téli vadmadárvonulások idején ismét nagyobb az esély.

Járványvédelmi vizsgálat indul a a baromfitartóknál

17.09.21 15:33

Átfogó és egységes járványvédelmi vizsgálatot indít a Baromfi Termék Tanács (BTT) kezdeményezésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a magyar baromfitartóknál.

A(z) "Járvány" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Egyre többen fordulnak orvoshoz influenzás tünetekkel

Már több mint ötezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A vírust azonban még nem mutatták ki, tehát járvány egyelőre nincs.

Tudomány

Ismét itt az ebola

Újabb ebolás esetet jelentettek a Kongói Demokratikus Köztársaságban, írja a WHO-ra hivatkozva az Esti Újság.

Nagyvilág

Csaló vírusirtóra figyelmeztet az NMHH

Az emeltdíjas csaló vírusirtók egyre több előfizetőt károsítanak meg, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) három esetben rendelte el az emeltdíjas telefonszámok felfüggesztését, amelyekkel elkövették a csalásokat…

Életmód

Húsevő baktériumokat is terjeszthetnek a szúnyogok

Amíg Dél-Amerikában a Zika-vírust, Európában és Afrikában a maláriát, addig Ausztráliában húsevő baktériumokat terjeszthetnek a szúnyogok. Ez utóbbi még nem bizonyított, de egyre erősebb a gyanú.

 

Kategória ajánló