Izrael hírek

Ország › Izrael

Rakétákat lőttek ki Libanonból Izraelre

21.05.19 17:10

Az izraeli rakétavédelmi rendszer megsemmisítette az egyik lövedéket, a többi valószínűleg lakatlan területen csapódott be a tájékoztatás szerint.

Izraeli miniszterelnök: Nem zárható ki a leszámolás a Hamásszal

21.05.19 16:04

Az elrettentés sikertelensége esetén nem zárható ki a leszámolás a Gázai övezetet vezető Hamász palesztin mozgalommal – jelentette ki Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdán egy nagyköveteknek tartott tájékoztatón.

Magyarország kiáll Izrael mellett az EU-ban – az izraeli nagykövet a Mandinernek

21.05.19 15:40

„Lényeges, hogy Magyarország Izrael mellett érvel, a politikai vitákban Izrael pártjára áll az unióban.” Yacov Hadas-Handelsmant, a zsidó állam budapesti nagykövetét kérdeztük a magyar–izraeli együttműködésről és Izrael politikájáról.

Netanjáhú: vagy leigázzuk a Hamászt, vagy elrettentjük

21.05.19 15:11

Békepárti tüntetők állták körbe Jeruzsálem óvárosát, közben folytatódnak a bombázások a Gázai övezetben, már Libanonból is rakétákat lőttek Izraelre.

Financial Times: Netanjahu zsákutcában

21.05.19 09:22

A kitört háborúskodás miatt bedőlt az izraeli miniszterelnök mesterterve, hogy az öböl-menti arab országokkal kötött-kötendő megállapodásokkal szépen elterelje a figyelmet az országban élő palesztinok sorsáról, és így kikerüljön a válság a…

Már az USA is tűzszünetet követel Izraelben

21.05.19 09:02

De azt még megakadályozták, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa is erre szólítson fel állásfoglalásában. Ez talán már a vég kezdete a legújabb palesztin-izraeli háborúban.

Részletesen megindokolta a Külügyminisztérium, miért utasította el az Izrael-ügyi EU-nyilatkozatot

21.05.19 08:25

Az Európai Unióban egyedüliként Magyarország nem támogatta azt az uniós nyilatkozatot, amelyben az izraeli-palesztin konfliktusban mindkét felet egyaránt felszólították arra, hogy hagyjanak fel az erőszakkal.

A(z) "Izrael" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Ország

Megtudtuk: izraeli technológiák segíthetik az öntözésfejlesztést Magyarországon

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke megbeszélést folytatott Yacov Hadas-Handelsmannal, Izrael budapesti nagykövetével, 2021. június 23-án. Mint az egyeztetésen elhangzott, a klímaváltozás egyre nagyobb…

Nagyvilág

Tizenhét egyesület látogatott el a fehérvári Orka Kupára

A koronavírus-járvány 2020-ban meghiúsította a szinkron­úszó Orka Kupa megrendezését, idén azonban a fehérvári egyesület már meg tudta szervezni az eseményt.

Nagyvilág

Újra nő a feszültség Jeruzsálemben

Provokációnak nevezte a palesztin miniszterelnök az izraeli nacionalisták felvonulását,a Hamász és a Ciszjordániát vezető Fatah tiltakozó akciót helyezett kilátásba.

Politikus

Újra parázslik a föld Izraelben

Zaklatott időszakát éli Izrael az utóbbi hónapokban. Minden a március végi országos választásokkal kezdődött, ahol senkinek sem sikerült többséget szereznie a Kneszetben, így maradt hivatalában…

 

Kategória ajánló