Izrael hírek

Ország › Izrael

Létezik a Wigner-kristály

19.07.11 17:06

Wigner Jenő Nobel-díjas fizikus közel nyolcvan éve jósolta meg, hogy az elektronok képesek szabályos kvantumkristályt alkotni, ha a közöttük lévő Coulomb-kölcsönhatás elegendően erős.

Megtalálhatták Dávid király filiszteus rejtekhelyét, Ciklágot

19.07.09 03:09

Évek régészeti kutatómunkája nyomán rátalálhattak a városra, ahol az izraeli király a bibliai történet szerint az őt halálra kereső Saul király elől menekült.

Wigner Jenő 80 éves jóslatát sikerült igazolni

19.07.08 15:33

Wigner Jenő egy nyolcvanéves jóslatát sikerült igazolniuk magyar és izraeli kutatóknak. A Nobel-díjas fizikus által megjósolt “Wigner-kristályt” (elektronok alkotta, különleges kvantumkristályt) egy szén nanocsőben figyelték meg. A kvantum- és…

Európából származhattak a bibliai Góliát ősei

19.07.07 15:26

Német és izraeli régészek, genetikusok fogtak össze, hogy megfejtsék a zsidók bibliai ellenségeinek titkát.

Netanjahu: Nagyon veszélyes, hogy Irán fokozza az urándúsítást

19.07.07 13:36

„Az urán dúsítása csakis egy okból történhet, atombomba megteremtésére” – tette hozzá az izraeli miniszterelnök, aki élesen bírálta megszületése idején az Iránnal kötött atomalkut.

Maráczi Tamás: A magyarok magyarok akarnak lenni a hazájukban, mi pedig zsidók Izraelben – Yossi Amrani a Mandinernek

19.07.05 18:06

Izrael nem legitimál korábban antiszemita, szélsőjobboldali pártokat csak azért, mert most muszlimellenesek – teszi világossá Izrael budapesti nagykövete. Yossi Amrani ezt annak ellenére mondja, hogy szerinte bizonyított tény, hogy a muszlim…

Új közép-európai vezetői megbízatások a Viacomnál

19.07.05 10:14

A Viacom International Media Networks (VIMN) kelet-közép-európai és izraeli (CEEI) részlege két új felsővezetői megbízást jelentett be a mai napon. Sasha Ivanovic eddigi stratégiai alelnök látja el mostantól a tartalomterjesztési vezető tisztségét is a…

A(z) "Izrael" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Ország

Ujjcsonttöredékből rekonstruálták, hogy nézhetett ki egy 70 ezer évvel ezelőtt élt gyenyiszovai lány

A jeruzsálemi Héber Egyetem kutatói epigenetikai mechanizmuson alapuló módszerrel építették újra az őslány csontvázát és koponyáját.

Ország

Netanjahu rendre megvezette Trumpot a volt amerikai külügyminiszter szerint

Rex Tillerson panaszosan említette azt is, hogy külügyminiszter létére elzárták előle a palesztin-izraeli "dossziét" - ezeket az ügyeket Donald Trump a saját vejére bízta inkább.

Politikus

Netanjahu rendre megvezette Trumpot a volt amerikai külügyminiszter szerint

Rex Tillerson panaszosan említette azt is, hogy külügyminiszter létére elzárták előle a palesztin-izraeli "dossziét" - ezeket az ügyeket Donald Trump a saját vejére bízta inkább.

Nagyvilág

Látta már Tel-Aviv Bauhas épületeit?

Tel-Aviv új Bauhaus-központtal ünnepeli a modernista építészeti stílus születésnapját.

 

Kategória ajánló