ITM hírek

Közélet › ITM

Hétfőn indul a tízmilliárd forintos keretösszegű Építő-5 program

21.02.13 16:46

Hétfőtől nyújthatók be a támogatási kérelmek az újraindítási akcióterv részét képező, több mint tízmilliárd forint keretösszegű Építő-5 programra – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-vel.

Több mint egymilliárd forint bírságot szabott ki 2020-ban a fogyasztóvédelem

21.02.13 12:49

A tavaly elvégzett csaknem 19 ezer ellenőrzés és a több mint 25 ezer beérkezett fogyasztói panasz alapján mintegy tízezer hatósági eljárás indult. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakmai irányítása mellett a kormányhivatalok több…

Mindenki naperőművet építene, hatalmas volt a túljelentkezés a METÁR-tenderen

21.02.11 20:18

A közleményben az ITM hangsúlyozta, hogy a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv célkitűzéseinek megfelelően a kormány kiemelt célja az olcsó és tiszta energiaellátás biztosítása a magyar családoknak.

ITM: másodszor is sikeres volt a megújuló energiaforrásból termelt áram támogatására kiírt pályázat

21.02.11 16:40

Több mint ötszörös volt a túljelentkezés a 2020 nyarán második alkalommal meghirdetett METÁR-tenderen, a pályázók 2145 gigawattóra megújuló energiaforrásból történő villamosenergia-termeléshez igényeltek támogatást; a beérkező ajánlatok…

Nagyot változik a motoros vizsgák menete: talán így kevesebb lesz a baleset

21.02.09 20:36

2021. március elsejétől megújított tantervi és vizsgakövetelményeket teljesítve szerezhetnek jogosítványt a magyar motorosok. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium alapos szakmai előkészítő munka és egyeztetési folyamat…

ITM: válságállónak bizonyult a hazai kiskereskedelem

21.02.09 15:05

A múlt év fontos tanulsága, hogy a kiskereskedelem a legnehezebb körülmények között is képes megbízhatóan garantálni a magyar családok folyamatos ellátását.

Csúcs-válságállás Magyarországon: óriási szerencse, hogy a Covid ezt nem döntötte be

21.02.09 09:19

2020-ban a drasztikus tavaszi visszaesést ledolgozva az egy évvel korábbival lényegében azonos teljesítményt nyújtott az ágazat. Az internetes és csomagküldő értékesítés éves forgalma tavaly múlta felül először az ezermilliárd forintot.

Berta Krisztián: a Fidesz elárulta Kanizsát és Dél-Zalát

21.02.07 11:40

A múlt héten az M9-es gyorsforgalmi út nyomvonaláról egyeztetett Somogy, Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megye képviselőivel az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára Szekszárdon.

A(z) "ITM" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Közélet

Itm: akár már jövőre építhetik a harmadik sztrádát Erdély felé

Hamarosan megkezdődik a területszerzés, nyáron már a kivitelezési közbeszerzés is megjelenhet az M49 autóút Mátészalka és Ököritőfülpös közötti szakaszára, jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai…

Gazdaság

Kapcsolódj be mentorként az egyetemi startup programba!

A Hungarian Startup University Program (HSUP) Magyarország első komplex, egyetemi szintű startup képzése, amely egy újonnan kifejlesztett, országszerte egységes e-learning platform segítségével vezeti be az egyetemi hallgatókat…

Közélet

Az EA elhalasztotta a következő Need for Speed-játékot, más munkát talált a Criterion csapatának

Nem olyan régen, a közelmúltban kapta vissza a Need for Speed-sorozat fejlesztésének jogát a Criterion, de már megint elvették tőlük, legalábbis átmenetileg egy másik, nagyobb volumenű játék miatt.

Közélet

Márciusban is igényelhető lesz az egy hónapnyi ingyenes internet

A kormány meghosszabbította a lehetőséget, amivel azok élhetnek, akiknek a koronavírus-járvány miatt digitális oktatásra kellett áttérniük.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló