Iszlám hírek

Nagyvilág › Iszlám

Most jött: megtalálták a régész holttestét, akit 2015-ben fejezett le az Iszlám Állam

21.02.08 13:59

A szíriai hatóságok úgy vélik, hogy megtalálták Hálid al-Aszaád szíriai régész holttestét, akit az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagjai nyilvánosan lefejeztek 2015-ben, mivel nem volt hajlandó elárulni nekik, hogy hol találhatóak értékes műkincsek Palmüra…

Levágott fejekkel és fegyverekkel pózoltak a svéd nő gyerekei Szíriában

21.02.06 17:34

Öt kiskorú gyermekével utazott Szíriába egy nő, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz. Most két kislányával tért vissza Svédországba, de azonnal letartóztatták.

Egy törvénytervezetet készítettek el Franciaországban az iszlám radikalizmus ellen

21.02.02 01:03

Megkezdték hétfőn a francia képviselők a radikális iszlám elleni törvénytervezet vitáját a nemzetgyűlésben, amelyet a szöveget bemutató Gérald Darmanin belügyminiszter olyan betegségnek nevezett, amelyre szerinte a legjobb gyógyír a szekularizáció…

A múmiákra is vonatkoznak az iszlám törvényei?

21.02.01 08:32

Egy neves egyiptomi vallástudós szerint tilos kiásni és kiállítani a fáraók holttestét.

Washington megerősítette: megölték az Iszlám Állam iraki vezetőjét

21.01.28 21:39

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet ellen harcoló, Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció pénteken megerősítette, hogy a héten egy légicsapásban megölték a szervezet legfőbb iraki vezetőjét az ország északi részén.

Kanadai állampolgárságot kaphat a hazájában bebörtönzött szaúdi blogger

21.01.28 07:22

Egyhangúlag fogadta el a kanadai parlament szerdán Ottawában azt a határozatot, amelyben felszólítják a kormányt, hogy adjon kanadai állampolgárságot Raif Badavinak, a hazájában 2012-ben bebörtönzött szaúdi bloggernek.

Az Iszlám Állam ellen indított hajtóvadászatot Irak

21.01.22 20:02

Az iraki terrorellenes szolgálat (CTS) pénteken hajtóvadászatot indított az önmagát Iszlám Államnak nevező dzsihadista terrorszervezet tagjai ellen az ország több részében. Erről a CTS számolt be egy közleményben.

A baloldal és a politikai iszlám

21.01.21 09:17

Kutyaszorítóban a francia elnök az erőszakos bevándorlók radikalizálódása miatt.

A(z) "Iszlám" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

Képeken a magyarok támogatásából újjáéledő iraki közösség temploma

A közel-keleti üldözött keresztények melletti kiállás jegyében négynapos iraki látogatáson vesz részt Ferenc pápa, mely során személyesen találkozik az Iszlám Állam pusztítását átélő közösségek tagjaival és meglátogatja az azóta…

Közélet

Gyilkossággal fenyegetőzött a jogosítványát elvesztő férfi

Terrorcselekmény bűntettének kísérlete miatt indult eljárás egy férfi ellen, aki erőszakos cselekménnyel fenyegetve próbálta meg kikényszeríteni jogosítványa visszaadását.

Ország

Szíriai menekültet tartóztattak le Kárpátalján

A csapi határőregység munkatársai az elmúlt éjszaka folyamán letartóztattak egy külföldi menekültet, aki törvénytelen úton szeretett volna Szlovákia területére jutni.

Ország

Ismét gyanús ügybe keveredtek a magyarok – az osztrák ügyészség vizsgálódik

Ausztriában botrány tört ki egy nagyobb tétel FFP2 típusú maszk miatt, amit az egészségügyi maszkokat gyártó, Hygiene Austria cég dobott volna piacra még tavaly, de amelyekről az előzetes vizsgálat során kiderült, hogy nem felelnek…

 

Kategória ajánló