Írország hírek

Ország › Írország

EP-választás – Magyarország mellett sok más uniós tagállamban is megkezdődtek a választások

19.05.26 09:37

Magyarország mellett húsz másik uniós tagállamban is megkezdődtek vasárnap az európai parlamenti (EP-) választások. Miután az utóbbi három nap során Csehországban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Írországban,…

Megszavazták az írek a válás feltételeinek eltörlését

19.05.26 09:28

51 százalékos részvétel mellett a szavazásra jogosultak 82 százaléka mondott igent arra az alkotmánymódosításra, amely szerint az elválni akaró pároknak ne kelljen legalább négy évet külön élniük az utóbbi ötből a kereset beadását megelőzően.

Ír exit poll: nyertek az uniópártiak, erősödtek a zöldek

19.05.25 12:22

Az országosan csak 9 százalékon álló Zöld Párt a dublini választókerületben 23 százalékon teljesített, ezzel megverve a kormánypártot.

Írországban elindult a szavazás, és népszavazást is tartanak

19.05.24 10:28

Az állampolgároknak 13 ír EP-képviselőt kell megválasztaniuk ellentétben a jelenlegi 11-gyel -, de közülük kettő majd csak akkor foglalhatja el a helyét, ha az Egyesült Királyság kilép az EU-ból.

Lettországban, Máltán és Szlovákiában megkezdődik, Csehországban lezárul a szavazás

19.05.24 06:31

Szlovákiából 13, Lettországból nyolc, Máltáról hat képviselő jut majd be az újabb ciklus elején az Egyesült Királyság európai uniós kilépésének halasztása miatt ismét 751 tagú testületbe.

Nyakon felül kezdődik a tehetség

19.05.23 07:16

A magyar szurkolók szívükbe zárták az írországi Európa-bajnokságon ötödik helyet szerző, és ezzel a brazí­liai világbajnokságra kijutó U17-es labdarúgó-válogatottunk játékosait.

Három veszprémi harcos ünnepelhetett vébéaranyat

19.05.16 15:46

A tavalyi Európa-bajnoki győzelem után világbajnoki diadalt ünnepelhetett a három veszprémi hölggyel felálló magyar női taekwon-do válogatott erőtörésben.

A(z) "Írország" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ország

Novák Katalin: 2010-ben gazdasági, politikai és morális válságból kellett visszahozni Magyarországot

Magyarországot 2010-ben gazdasági, politikai és morális válsághelyzetből kellett visszahozni - mondta kedden Dublinban Novák Katalin.

Esemény

Legális a melegházasság Észak-Írországban

Az első esküvőket Valentin-nap környékén tarthatják meg.

Ország

Férfi kézi Eb: Németország végzett az ötödik helyen

Németország lett az ötödik a norvég-svéd-osztrák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon, miután 29–27-re legyőzte Portugáliát a Stockholmban rendezett szombati helyosztón.

Közélet

Egy embercsempészt és négy illegális bevándorlót fogtak el

A Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai Pörbölyön ellenőrizték a 33 éves román férfit és a magukat szírnek valló illegális migránsokat.

 

Kategória ajánló