Irak hírek

Ország › Irak

Azonosítatlan repülőgépek bombáztak Szíriában

20.01.10 15:55

Azonosítatlan, egyes hírek szerint izraeli repülőgépek bombázták egy iraki milícia konvoját péntekre virradóra a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban, a légicsapásban nyolc fegyveres vesztette életét.

Fokozódik a helyzet: Irán elismerte, hogy lelőtte az ukrán utasszállítót

20.01.10 08:34

Irán az ukrán gép lelövése előtt néhány órával ballisztikus rakétákkal megtámadott két olyan támaszpontot Irakban, amelyet az amerikai erők és szövetségeseik használnak. Irán lőtte le, de nem szándékosan Teherán közelében szerda…

Megerősödhet az Iszlám Állam, ha növekszik a feszültség a Közel-Keleten

20.01.09 21:25

Törökország minden diplomáciai csatornát igyekszik kihasználni annak érdekében, hogy Irak ne váljon a külföldi hatalmak csataterévé - mondta csütörtökön a Bagdadba látogató Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter.

Kósa: Folytatják iraki tevékenységüket a magyar katonák

20.01.09 12:25

Kósa Lajos elmondta: bár az iraki parlament hozott egy határozatot a külföldi csapatok kivonásáról, de ez az iraki kormány számára nem kötelező érvényű.

Jogos megtorlásnak minősülhet a Szulejmáni elleni dróntámadás?

20.01.08 21:55

Egyre nő a feszültség a Közel-Keleten, miután az amerikaiak váratlanul dróntámadásban végeztek az éppen Irakban tartózkodó Kászim Szulejmáni iráni tábornokkal. Mennyire volt jogilag igazolható, illetve jogos lehet-e egyáltalán egy…

Az iraki külügyminisztérium bekéreti az iráni nagykövetet

20.01.08 19:13

„Irak független állam, legfontosabb szempontja pedig saját belső biztonsága. Nem engedjük, hogy csatatérré változtassák” – fogalmaztak a közleményben.

A(z) "Irak" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ország

16 esetben összesen 95 külföldit tartóztattak fel megyénkben

A magukat iraki, afgán, szír, bangladesi és palesztin állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be az ország területére.

Nagyvilág

Légicsapás végzett Szíriában a terrorszervezet volt iraki vezetőjével

A nemzetközi terrorellenes koalíció légicsapással megölte az Iszlám Állam egyik parancsnokát a szíriai Deir-ez-Zór térségében.

Közélet

Migránsok Aszalón

Jogellenesen jutott be az ország területére két illegális migráns.

Ország

Oroszország befészkeli magát: katonai bázisai bővítésére készül Szíriában

Vlagyimir Putyin tárgyalások folytatására utasította az orosz védelmi és külügyi tárcát Szíriával arról, hogy az orosz fél pótlólagos ingatlanvagyonhoz és vízterülethez jusson Szíriában. Az elnöki utasítás értelmében a tervezett…

 

Kategória ajánló