Irak hírek

Ország › Irak

Amerika rendre utasította a Kirkukban harcoló iraki hadsereget

Tegnap 08:49

Az amerikai külügyminisztérium szóvivője, Heather Nauert pénteken önmérsékletre szólította fel az észak-iraki Kirkukban harcoló iraki hadsereget.

Kivonják az iraki haderőt Kirkukból, már a rendőrség irányít

17.10.19 18:48

Kivonnak minden milíciát és egyéb alakulatot az észak-iraki Kirkuk tartományból Haider al-Abádi miniszterelnök parancsára - a korábban kurd pesmerga fegyveresek ellenőrzése alatt álló területeken immár a rendőrség uralja a helyzetet.

Elfogatóparancsot adtak ki a kurdisztáni alelnök ellen

17.10.19 16:06

Azzal vádolják, hogy megsértette a stabilitás helyreállítására Kirkukban indított hadműveletben részt vevő iraki erőket

Emberek tízezrei menekültek el Kirkukból

17.10.19 15:18

Mintegy százezer ember menekült el hétfő óta, miután a kormányerők átvették a régió feletti ellenőrzést.

Eddigi legnagyobb iraki segélyprogramját indítja el az Ökumenikus Segélyszervezet

17.10.19 13:50

A magyar kormány által támogatott program célja a Moszul térségébe visszatelepülő családok támogatása az újjáépítésben, illetve a belső menekülteket segítő humanitárius program folytatása.

A kurdok csak elszakadni akarnak, nem háborúzni

17.10.19 09:02

Ahogy az iraki haderővel közösen több városból kiűzték az Iszlám Államot, egymásnak estek.

Az iraki hadsereg elfoglalta Kirkuk városát

17.10.17 13:41

Az iraki biztonsági erők át akarják venni a kurd vezetésű települések és a helyi az olaj- és földgázmezők irányítását.

A(z) "Irak" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó tartalmak

Flickr
A family arrives in a refugee camp. Today only in Iraki Kurdistan, 1.5 Millions people leave in tents waiting to go back to their home.1984-12-31 22-10-24 IrakVespa orientalis#MundoEnCrisis #liberacion #Raqqa #ISIS #Irak #Siria  https://www.rt.com/news/407033-reports-raqqa-liberated-high-price/  La #liberación de #Raqqa de #ISIS, según se informa, en la etapa final, la #ONU dice que la ciudad está en ruinas © Erik DePeshmergaNaseer Shamma - Jazz in Marciac - 7 août 2017HorseConstruction of water treatment system (DEWATS)YBS Yazidi Soldier. Iraq - Sinjar/ShengalWater distribution system

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

Újabb városból űzték ki az Iszlám Államot

Kiűzték a szíriai kormányerők az Iszlám Állam terrorszervezet harcosait a Homsz tartománybeli El-Karjatein településről. A dzsihadisták október elején foglalták el újra a sivatagos területen fekvő várost, amely egykor a muszlimok és…

Közélet

Ismét bevándorlókat mentett ki az Égei-tengeren szolgálatot teljesítő román őrhajó

Egy kisméretű motoros gumicsónakban 60 ember zsúfolódott össze, akik állításuk szerint Szudánból, Szíriából, Szomáliából és Irakból indultak útnak, hogy eljussanak az Európai Unióba.

Közélet

Öngyilkos merénylő végzett legalább 15 katonával

Az afgán hadsereg legalább 15 katonája halt meg szombaton egy öngyilkos merénylő által elkövetett kabuli robbantásban, a hadsereg egyik kiképző központja előtt - közölték a hatóságok.

Közélet

Vasárnap népszavazás lesz Lombardiában es Venetóban

Az északnyugati Lombardia és az északkelet-olaszországi Veneto tartományban rendeznek egyidejű referendumot a két tartomány autonómiájának növeléséről elsősorban adópolitikában, de számos más területen - például a migrációs…

 

Kategória ajánló