Hortobágy hírek

Magyar település › Hortobágy

Megmenekült a Derecskén talált gólya, akinek egy béka akadt a torkán

20.05.17 20:43

A Hortobágyi Madárkórházban mentették meg az életét. Szabadon engedték a hortobágyi madárkórházból azt a fehér gólyát, aki korábban majdnem megfulladt, mert megakadt a torkán egy béka. Most már visszatérhet párjához a fészkükbe, mert a…

Jól sikerült a kidobott bagoly műtéte

20.05.09 12:07

A Mályi Madármentőknek köszönhetően még időben kapott orvosi segítséget a Hortobágyi Madárkórháztól az a fülesbagoly, amit a fiókáival együtt dobtak kukába Megyaszó külterületén.

Gyorsan léptek: az egyik Zala megyei fürdő már a jövő héten megnyitja a kapuit

20.05.03 14:22

Az infostart.hu értesülései szerint már több fürdő is tervez kinyitni még májusban, azonban még mindig érvényben lesznek különböző korlátozások, melyeket be kell tartaniuk.

2961 alkalommal kereste telefonon volt barátnőjét egy nógrádi fiatal

20.03.25 15:40

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy tizennyolc éves Nógrád megyei fiatalemberrel szemben, aki másfél hónapon keresztül rendszeresen háborgatta volt barátnőjét.

Koronavírus: egészségügyi maszkot tettek egy hortobágyi szoborra

20.03.25 12:01

Hortobágy - Az ismeretlen elkövetők valószínűleg a koronavírus-járvány megfékezésének fontosságára akarták felhívni a figyelmet.

Réti sasok és egerészölyvek estek áldozatul a mérgezésnek

20.03.25 08:30

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén a mérgezés 3 rétisast és 16 egerészölyvet érintett. Természetvédelmi értékük közel 4 millió forint.

Átfogó fejlesztések segítik a természetvédelmi őrszolgálat munkáját

20.03.20 08:03

Több mint 300 millió forintból fejlesztette természetvédelmi őrszolgálatát a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság. A most zárult KEHOP projekt keretében új autókat szereztek be, bővítették a monitorozó eszközparkot és felújították az őrszolgálati irodahálózatot…

A(z) "Hortobágy" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Magyar település

Csodálatos dokumentumfilm készült két megszállott madármentőről

1800 kilométerre laknak egymástól, de hivatása és szenvedélye összekapcsol két madarászt, akik életüket ttették fel arra, hogy minél több madarat menthessenek meg. A Vimeon már online is megtekinthető a…

Életmód

Ritkaság: Lilebíbic jelent meg a kardoskúti Fehér-tavon

Magyarországon rendkívül ritkán látható madarat, egy lilebíbicet figyeltek meg október 8-án a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei a kardoskúti Fehér-tónál.

Életmód

Mintegy kétezer elektromos jármű megvételének támogatásáról született már döntés

Összesen mintegy 6 milliárd forinttal támogatja a kormány több mint kétezer környezetkímélő autó és robogó beszerzését a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben, mostanra már több mint 1600 pályázat rendelkezik támogatói…

Ország

Ismét leiskolázott minket Románia - ezt nem tesszük ki az ablakba

Először fordult elő, hogy az uniós statisztika szerint Románia megelőzte Magyarországot munkatermelékenységben - írja a G7.

 

Kategória ajánló