Hortobágy hírek

Magyar település › Hortobágy

2961 alkalommal kereste telefonon volt barátnőjét egy nógrádi fiatal

20.03.25 15:40

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy tizennyolc éves Nógrád megyei fiatalemberrel szemben, aki másfél hónapon keresztül rendszeresen háborgatta volt barátnőjét.

Koronavírus: egészségügyi maszkot tettek egy hortobágyi szoborra

20.03.25 12:01

Hortobágy - Az ismeretlen elkövetők valószínűleg a koronavírus-járvány megfékezésének fontosságára akarták felhívni a figyelmet.

Réti sasok és egerészölyvek estek áldozatul a mérgezésnek

20.03.25 08:30

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén a mérgezés 3 rétisast és 16 egerészölyvet érintett. Természetvédelmi értékük közel 4 millió forint.

A természetvédelmi őrszolgálat munkáját átfogó fejlesztések segítik

20.03.20 08:03

Több mint 300 millió forintból fejlesztette természetvédelmi őrszolgálatát a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság. A most zárult Kehop projekt keretében új autókat szereztek be, bővítették a monitorozó eszközparkot és felújították az őrszolgálati irodahálózatot…

Szabadok lettek: kokárdás gólyákat eresztettek szélnek Hortobágyon

20.03.16 20:19

A madarak többsége évek óta élt rabságban, valamilyen sérülésből lábadozva a Hortobágyi Madárkórházban, most azonban eljött az idő, hogy visszatérjenek a természetbe.

Március 15-e a Madárkórházban: gólyaröptetés a szabadba

20.03.15 13:47

Meggyógyított és kokárdával ékesített gólyákat engedtek szabadon a Hortobágyi Madárparkban 2020. március 14-én és 15-én.  A kokárdákat természetesen úgy rögzítették, hogy az elengedés pillanatában, de legkésőbb az első szárnycsapások…

Orbán Viktor példátlan gesztusa a koronavírus miatt

20.03.14 15:55

Orbán Viktor miniszterelnököt fogadta Aleksandar Vucic, Szerbia elnöke Belgrádban, a köszöntés azonban szokatlan módon történt. Az informális megbeszélésen egyébként a koronavírus-járvány elleni védekezés és a migrációs válsághelyzet volt a téma.

A puszta jelképei a gémeskutak, amikhez babonák is kapcsolódtak

20.03.08 12:07

Az Alföldre tervezett kirándulások között érdemes betervezni a Hortobágyot, maga a község Hajdúszoboszlótól mintegy félórányira van autóval.

Halad a korral az egyház: zöld böjtöt hirdetett a főapát

20.02.26 21:57

A keresztények a nagyböjtben gyakran konkrét fogadalmakat tesznek, hogy miben változnak, miről mondanak le. Mi szeretnénk ebben az időben erősíteni a környezettudatosságot és a természetközeliséget - mondta Hortobágyi T. Cirill.

A(z) "Hortobágy" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Magyar település

Ittasan és a tulajdonos engedélye nélkül vezette barátja gépkocsiját egy hortobágyi fiatalkorú

A Debreceni Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a hortobágyi férfi ellen, aki a közös szórakozást követően ittasan vezette a barátja gépkocsiját, amivel haza akart…

Magyar település

Egy kézi fúróval és egy kapával is ütötte

Egy kézi fúróval és egy kapával is ütötte Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 04. 01., sze - 09:29 A 74 éves férfinak súlyos testi sértés kísérlete miatt kell felelnie. A debreceni nyomozók befejezték az ügy…

Közélet

Egyre több család kényszerül döntésre: albérletet, rezsit fizessenek, vagy ételt vegyenek

Az RTL Híradó által megkérdezett alapítványoknál azt mondják, egyre többen kérnek segítséget olyanok is, akik eddig sosem.

 

Kategória ajánló