Honfoglaló hírek

Kultúra és szórakozás › Honfoglaló

Miért nyilvánították veszélyeztetettnek Magyarországon a türkmén eredetű akhal-teke lófajtát?

20.12.03 15:04

A nálunk mindössze másfél évtizede tenyésztett tisztavérű állomány alacsony létszáma mellett az a jogszabályba foglalt védelem oka, hogy a honfoglaló magyar vezérek is ilyen lovakon vették be a Kárpát-medencét.

Veszélyeztetett állatfajta lett a honfoglaló magyarok lova

20.12.01 12:55

Új fajtával bővült a hazánkban tenyésztett, veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták köre. Az akhal-teke lófajtát már honfoglalás-kori őseink is ismerték és használták, mára azonban állománya jelentősen visszaszorult, mindössze 68 törzskönyvben…

Honfoglalók és honmegtartók nyomában járt a Hazajáró a Vízközben

20.11.05 13:28

Titokzatos lápvilág lakozott a Kisalföld szívében, a Kis-Duna, a Fekete-víz és a Dudvág keretezte síkon még a szabályozások előtti időkben.

Megvan, kiket támogat Áder János és Kövér László

20.07.18 07:55

Leginkább egészségügyi, egyházi, karitatív és külhoni szervezeteknek adakozott Áder János köztársasági elnök és Kövér László házelnök az elmúlt bő fél évben. Bár egyelőre nem szórták két kézzel az adományokat és a közcélú felajánlásokat,…

Ifitáborba várják a fiatalokat a reformátusok

20.07.12 09:25

Az idén is megrendezi a Hódmezővásárhely - Ótemplomi Református Egyházközség ifjúsági köre az Ótemplomi Ifitábort. A július utolsó napján kezdődő, négy napos táborba 12 éven felüli diákokat várnak a Szathmáry Kollégiumba, ahol a napi áhítat…

A pozsonyi csatára emlékeztek Zalaegerszegen

20.07.05 14:14

A magyarság kiirtását célzó frank támadás a honfoglalók első honvédő háborúja volt, amelynek hadi cselekményeit a mai napig tanítják a világ elit katonai iskoláiban.

A(z) "Honfoglaló" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Tóta W. nem képes leállni: szerinte a magyar kultúra jelentős részben különböző nemzet- és vallásgyalázók műve

Az újságíró – akit tegnap marasztaltak el, mert a honfoglalókat „büdös magyar migránsoknak” nevezte egy írásában – szerint érdekes lenne Strasbourgban tárgyalni a kalandozásokról.

Ország

Orbán Viktor: a teljes foglalkoztatottságra összpontosítunk

Magyarországnak saját szociális modellje van, a teljes foglalkoztatottságra összpontosít, amelyhez már így is nagyon közel áll – mondta a miniszterelnök a portugáliai Portóban érkezéskor tett nyilatkozatában, ahol pénteken kezdődött…

Magyar település

Oszlopnak hajtott egy autó Hódmezővásárhelyen

Villanyoszlopnak ütközött egy autó Hódmezővásárhelyen, a Makói Országúton. A balesetnél a város hivatásos tűzoltói végzik a műszaki mentést. Az egység áramtalanította a gépkocsit, amely kismértékben zavarja a forgalmat.

Megye

Játszóteret kaptak az Éva utcaiak Hódmezővásárhelyen

Csaknem 5 millió forintból újult meg az Éva utcai játszótér. Számos elemet kellett kicserélni, mert balesetveszélyessé váltak.

 

Kategória ajánló