Holokauszt hírek

Közélet › Holokauszt

Anne Frank-nap volt Németországban

20.06.12 19:40

Anne Frank-napot tartottak pénteken több száz németországi iskolában a naplója révén világhírűvé vált holokausztáldozat születésének évfordulója alkalmából.

Horthy Miklós unokája bocsánatot kért a holokausztért: ezt mondta a nagyapjáról

20.06.07 15:46

Dokumentumfilmben idézte fel gyermekkori emlékeit Horthy Miklós, Magyarország egykori kormányzójának unokája, ifj. Horthy István, aki gyermekkora óta külföldön él. A Magyarországot a második világháború alatt vezető politikus unokája Londonból ezek…

Romániában elszaporodtak az antiszemita megnyilvánulások

20.05.21 17:49

A romániai Elie Wiesel Intézet megállapította, hogy a koronavírus-járvány közepette olyan cikkek jelentek meg, amelyek szerint az egészségügy válsághelyzete mögött a zsidók állnak.

Nagyzoló fia buktatta le a Harmadik Birodalom elsőszámú hóhérját Argentínában

20.05.12 07:07

60 éve, 1960. május 11-én vették őrizetbe izraeli ügynökök Adolf Eichmann egykori SS-főtisztet, az európai zsidók deportálásának fő szervezőjét az argentínai Buenos Airesben. A gondosan előkészített műveletet az argentin hatóságok tudomása nélkül…

A(z) "Holokauszt" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Közélet

Német támogatás holokauszttúlélőknek

Rendkívüli támogatást kaphatnak a holokauszt túlélői a német államtól a koronavírus-világjárvány miatt - írták német lapok hétfőn.

Ország

Tovább közeledik egymáshoz Izrael és az Egyesült Arab Emírségek

Az Egyesült Arab Emírségek Izraelbe érkezett küldöttsége kedden gazdasági megállapodásokat írt alá Jeruzsálemben - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, az ynet.

Ország

Varsó szolidáris a kitartó fehérorosz ellenzékkel

Morawiecki Varsóban fogadta Cihanouszkaját.

Közélet

A Twitter is beint a holokauszttagadóknak

Tiltani fogják oldalukon a holokauszttagadó bejegyzéseket. “Határozottan elítéljük az antiszemitizmust és gyűlöletkeltő viselkedésnek egyáltalán nincs helye a szolgáltatásunkban” – fogalmaz a közlemény. Erőszakos, népirtó…

 

Kategória ajánló