Holokauszt hírek

Közélet › Holokauszt

A roma holokauszt áldozataira emlékeztek Budapesten

20.08.01 22:28

A második világháború alatt meggyilkolt romákra emlékezett az Országos Roma Önkormányzat a roma holokauszt emléknapján, vasárnap Budapesten.

Tévéjáték készült a roma holokausztról

20.07.31 16:55

A Darinka című filmet augusztus elsején szombaton, a roma holokauszt nemzetközi emléknapja előestéjén mutatják be a fővárosi Art+ Cinemában.

Roma holokauszt – Emlékezni és emlékeztetni

20.07.31 11:04

A város és a helyi roma szervezetek vezetői minden évben leróják kegyeletük az auschwitzi-birkenaui láger felszámolásakor, 1944. augusztus 3-án kivégzett háromezer cigány férfi, nő és gyermek emléke előtt a Vár utcai emlékműnél.

371 Csillag – a Roma Holocaust Emlékbizottság megemlékezése –

20.07.28 14:55

Darinka filmpremier (premier: augusztus 1., 18:00 – Art+Cinema) 76 évvel a történtek után a Roma Holocaust Emlékbizottság augusztus 1-jén emlékezik a Holocaust Roma Áldozataira. A megemlékezés során bemutatásra kerül a Kalla Éva forgatókönyve…

A roma holokausztra emlékeznek

20.07.26 14:28

Rendhagyó, 24 órás megemlékezést tartanak a roma holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából Budapesten, a Nehru parti emlékmű előtt jövő szombaton.

A Hitlert méltató DK-s László Imre most színt vallhat

20.07.25 11:34

Újbuda Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselői kiállnak a holokauszt áldozatai és az újbudai emberek jó híre, méltósága mellett.

Fábri Zoltán klasszikusa bekerült a Velencei Filmfesztivál válogatásába

20.07.23 23:07

Fábri Zoltán rendhagyó holokausztfilmjét, az Utószezon felújított változatát tűzi műsorára a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál.

A(z) "Holokauszt" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Német támogatás holokauszttúlélőknek

Rendkívüli támogatást kaphatnak a holokauszt túlélői a német államtól a koronavírus-világjárvány miatt - írták német lapok hétfőn.

Ország

Tovább közeledik egymáshoz Izrael és az Egyesült Arab Emírségek

Az Egyesült Arab Emírségek Izraelbe érkezett küldöttsége kedden gazdasági megállapodásokat írt alá Jeruzsálemben - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, az ynet.

Ország

Újabb Fesztiválokra Kapott Meghívást A Post Mortem

Bergendy Péter horrorfilmje ott lesz Triesztben, San Sebastianban és Malagában is Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem – melynek világpremierjére október elején a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt került sor – újabb…

Közélet

A Twitter is beint a holokauszttagadóknak

Tiltani fogják oldalukon a holokauszttagadó bejegyzéseket. “Határozottan elítéljük az antiszemitizmust és gyűlöletkeltő viselkedésnek egyáltalán nincs helye a szolgáltatásunkban” – fogalmaz a közlemény. Erőszakos, népirtó…

 

Kategória ajánló