Holokauszt hírek

Közélet › Holokauszt

Parádi József: A holokausztkutató felelőssége

20.09.03 08:58

Karsai ügyesen csomagolta az írását a kitoloncoltak iránti rokonszenvkeltés burkába.

Meghalt Hirsch Gábor holokauszttúlélő és zsidó aktivista Svájcban

20.08.31 15:49

A Magyarországon született Hirsch Gábor, a Holokauszttúlélők Svájci Közösségi Pontjának (Kontaktstelle für Überlebende des Holocaust) alapítója és volt elnöke az életének 90. évében halt meg a napokban, Zürichben. Halálhírét családja jelentette…

Bekamerázzák a Roma Holokauszt Emlékművet, annyiszor gyalázták már meg

20.08.23 12:34

Roma szervezetekkel folytatott megbeszélései után olyan előterjesztést nyújtott be a Fővárosi Közgyűlésnek, miszerint bekameráznák a Roma Holokauszt Emlékművet a budapesti Nehru-parton – jelentette be a Facebookon Kerpel-Fronius Gábor…

Síremléket avatnak a sepsiszentgyörgyi holokauszt-emlékparkban

20.08.19 17:52

Kedden Sepsiszentgyörgyre látogatott Aurel Vainer, a Romániai Zsidó Közösségek Szövetségének elnöke aki Antal Árpád polgármesterrel és Herman Rosner-el a helybéli zsidó közösség vezetőjével a Vojkán utcai zsidó temetőbe látogatott.

Megemlékeztek az áldozatokról Békésen

20.08.03 20:25

A Holokauszt Roma Áldozatainak Emléknapja alkalmából tartottak megemlékezést vasárnap délelőtt Békésen, az I. és II. világháborús emlékműnél.

Megemlékezést tartottak Auschwitzban

20.08.02 10:40

Az áldozatok emléke előtt tisztelegtek vasárnap, a roma holokauszt nemzetközi emléknapján a volt auschwitz-birkenaui náci német haláltáborban.

A(z) "Holokauszt" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Német támogatás holokauszttúlélőknek

Rendkívüli támogatást kaphatnak a holokauszt túlélői a német államtól a koronavírus-világjárvány miatt - írták német lapok hétfőn.

Ország

Tovább közeledik egymáshoz Izrael és az Egyesült Arab Emírségek

Az Egyesült Arab Emírségek Izraelbe érkezett küldöttsége kedden gazdasági megállapodásokat írt alá Jeruzsálemben - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, az ynet.

Ország

Újabb Fesztiválokra Kapott Meghívást A Post Mortem

Bergendy Péter horrorfilmje ott lesz Triesztben, San Sebastianban és Malagában is Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem – melynek világpremierjére október elején a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt került sor – újabb…

Közélet

A Twitter is beint a holokauszttagadóknak

Tiltani fogják oldalukon a holokauszttagadó bejegyzéseket. “Határozottan elítéljük az antiszemitizmust és gyűlöletkeltő viselkedésnek egyáltalán nincs helye a szolgáltatásunkban” – fogalmaz a közlemény. Erőszakos, népirtó…

 

Kategória ajánló