Himnusz hírek

Közélet › Himnusz

Pozsony újra jóváhagyta a himnusztörvényt

19.05.10 12:07

A himnusztörvény néven ismertté vált jogszabálynak a himnusz éneklésére vonatkozó részét ezt követően gyorsított eljárásban módosíthatják.

Újra elfogadta a himnusztörvényt a szlovák parlament

19.05.10 07:37

Újra elfogadta a parlament az állami jelképekről szóló törvénymódosítást, amely tartalmaz egy külföldi himnuszokra vonatkozó, vitatott rendelkezést is.

Orbán elmondta, kire kell szavazniuk a romániai magyaroknak

19.05.09 14:25

A románokhoz is szólt. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2), valamint Mateusz Morawiecki lengyel (b), Peter Pellegrini szlovák (b3, háttal) és Andrej Babis cseh miniszterelnök (j) az Európai Unió…

Kiderült! Ők írták az idei Harley-Davidson Open Road Fest himnuszát!

19.05.08 05:39

Jubileumi, 20. évét ünnepli 2019-ben az évek alatt motoros- és rockzenei berkekben ikonikussá vált alsóörsi fesztivál. Éppen ezért nem meglepő, hogy az idei himnuszukat éppen egy nagy visszatérő, a Xenon zenekar írta.

A magyar himnusztól volt hangos a pozsonyi vár

19.05.05 21:24

A szlovák himnusztörvény elleni tiltakozásképpen közel ezren gyűltek össze a pozsonyi vár tövében. A tüntetésen részt vevő magyarok Magyarországról, Felvidékről, Ausztriából és Erdélyből május első vasárnapján azért utaztak Pozsonyba, hogy békés…

A(z) "Himnusz" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Be akarta tiltani a magyar himnuszt, Orbán mégis büszkén pózolt vele

A Szlovák Nemzeti Párt nemrégiben megakadályozta volna, hogy szlovákiai rendezvényeken „idegen himnuszt” énekeljenek – Orbán Viktort ez sem zavarta a barátkozásban.

Ország

Városi rangot kap Naszvad

A szlovák parlament kedden elfogadta a határozatot, amely a komáromi járásbeli Naszvad községet várossá nyilvánítja. A határozat 2020. január 1-jével lép hatályba.

Ország

Úzvölgyi temető: Románia az érintett országokra vár

A védelmi minisztérium azoknak az országoknak a véleményére vár, amelyeknek halottai nyugszanak a katonatemetőben.

Esemény

Átadták az erdei iskolai pályázat díjait

 Az Erdők Nemzetközi Napján, március 21-én, a NYÍRERDŐ Zrt. Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolájában volt az „Erdőtündér kerestetik” alkotói és meseíró pályázat díjátadója. Az alkotásokat Havasi Tamás, a Nyíregyházi Egyetem…

 

Kategória ajánló