Helsinki Bizottság hírek

Közélet › Helsinki Bizottság

Ismét bevándorlóvédő jogászokat toboroz a Helsinki Bizottság

19.08.28 10:19

A legutóbbi akció 2018 elején az országgyűlési választások előtti időszakra, a mostani pedig egészen véletlenül az önkormányzati választásokra esik.

A Helsinki Bizottság súlyosan félreérti az Európai Bíróság döntését

19.08.05 12:28

Az Európai Bíróság (EUB) egyik közelmúltban született döntését a jogállam győzelmének kívánta beállítani az egyik külföldről finanszírozott magyarországi civil szervezet.

A menekültügyi rendszert támadja a Helsinki Bizottság

19.07.30 07:03

Egy kétes módon meggazdagodott orosz vállalkozó ügyét felhasználva sikerült valószínűleg rést ütnie a Magyarországot is óvó migrációs pajzson a Helsinki Bizottságnak.

A magyar rendőrség gondolkodás nélkül rak bilincset bárkire

19.07.01 07:05

Gyakorlatilag automatikusan, mérlegelés nélkül, a bűncselekmény súlyától függetlenül használják ma a bilincset a rendőrök - állítja a Magyar Helsinki Bizottság egy friss kutatásukra alapozva.

Megalázó kérdések és pszichológiai tesztek várják a meleg menekülteket

19.06.28 16:38

Akik melegként kérnek menedékjogot, különösen sérülékeny csoportnak számítanak. A menekültügyi hatóságok sokszor mégsem képesek megalázás nélkül ellenőrizni, tényleg üldözik-e őket a melegségük miatt. Hogyan lehet ezt jól csinálni? Erről tartott…

Elvesztette a Figyelő a "Soros-lista" miatt indult pert

19.05.24 17:22

A civileket, akiket a lap "Soros-zsoldosoknak" nevezett, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért közösen képviselte.

A(z) "Helsinki Bizottság" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Ismét bevándorlóvédő jogászokat toboroz a Helsinki Bizottság

A legutóbbi akció 2018 elején az országgyűlési választások előtti időszakra, a mostani pedig egészen véletlenül az önkormányzati választásokra esik.

Ország

Az F1 a piros zászlós anomália megszüntetésén dolgozik

A monzai időmérőn Valtteri Bottastól elvették az egyik gyors körét, mert úgy tűnt, hogy nem érte el a célvonalat, mielőtt a piros zászlós figyelmeztetést foganatosították volna Kimi Räikkönen balesete után. Aztán gyorsan…

Közélet

Afrikai és közel-keleti ország is előzi Magyarországot a jogállamiság érvényesülésében egy világszintű felmérés szerint

Nagyon rosszul szerepelt Magyarország a jogállamiság helyzetét értékelő listán – írta Facebook-oldalán a Magyar Helsinki Bizottság. A világ országait vizsgáló World Justice project felmérése szerint joguralom tekintetében az EU-t, az…

Közélet

November 25-én választanak újra elnököt a Legfelsőbb Bíróság élére

A Legfelsőbb Bíróság elnökének újabb választására november 25-én, 13 órától kerül sor. Jelölteket november 4-ig lehet javasolni. A választás időpontját szerdán hirdette ki Lenka Praženková, a Bírói Tanács elnöke. Jelölteket a…

 

Kategória ajánló