Helsinki hírek

Nagyvilág › Helsinki

Szigorítanak a járványügyi korlátozásokon Helsinkiben

20.11.20 14:01

Betiltották a 20 főnél nagyobb beltéri összejöveteleket Helsinkiben, elmaradnak a koncertek, és bezárnak a színházak is.

Ma van a berlini fal leomlásának évfordulója

20.11.09 14:09

1989-ben ezen a napon, november 9-én omlott le a berlini fal. Az eseményről, amely „minden ízében tiszta, felemelő, boldog szabadságünnep volt”, a 444-en a Helsinki Figyelő emlékezett meg. Most három olyan könyvet ajánlunk, amelyből meg lehet…

Rendőrségi idézést kapott az Identitás Generáció az SZFE-foglalók megtrollkodásáért

20.10.05 16:37

Pikó András kerületében (DK-Momo-MSZP) nem lacapacázik a rendőrség: az néhány fővel a tüntetőket beégető szervezet visszaélt a gyülekezési joggal, a több száz egyetemfoglaló diák viszont nyilván nem.

Ön is belenézhet Amszterdam és Helsinki nyilvános MI-algoritmusregiszterébe

20.10.01 08:37

Tájékoztatják a polgáraikat, hogy milyen mesterségesintelligencia-algoritmusokat használnak, azok hogyan működnek és teszik jobbá a város lakóinak az életét.

Egy új eszköz képes megjeleníteni az emberek gondolatait

20.09.29 11:32

A mesterséges intelligenciával működő agy-gép interfész nem csak érzékeli, hogy mire gondol a használója, de meg is jeleníti azt.

Kutyákkal kezdték el szűrni a koronavírus-fertőzötteket Helsinkiben

20.09.27 07:25

Egy államilag támogatott program keretében műszakonként négy kutyát kezdtek el alkalmazni a helsinki repülőtéren, akik kiszagolják a koronavírus-fertőzést, ezzel pedig egy gyors és olcsó megoldást kínálnak az utasok szűrésére.

Van, ahol már a kutyákat is bevetik a koronavírus ellen

20.09.25 16:26

Megerősítették a finn hatóságok, hogy a Helsinki-Vantaa Repülőtéren már speciálisan képzett kutyákat is bevetnek annak érdekében, hogy kiszagolják, van-e koronavírus-fertőzött a reptéren megfordulók körében.

A(z) "Helsinki" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ország

A finnek, franciák és csehek után újra magyar kézbe került a Budapesti Erőmű

December 1-től a Veolia cégcsoportjába tartozó CHP Energia Zrt. tulajdonába került a főváros teljes távhőigényének 60 százalékát biztosító, három erőműbő álló Budapesti Erőmű Zrt. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is rábólintott az…

Nagyvilág

Szigorítanak a járványügyi korlátozásokon Helsinkiben

Betiltották a 20 főnél nagyobb beltéri összejöveteleket Helsinkiben, elmaradnak a koncertek, és bezárnak a színházak is.

Nagyvilág

Rengeteg a fertőzött, mégsem zárnak be egy pécsváradi iskolát

A rendszeres tesztelésnek köszönhetően egyre több pedagógusról derül ki, hogy koronavírusos. Ennek ellenére több érintett oktatási intézményben is úgy folyik tovább a munka, mintha semmi nem történt volna. Pécsváradon 14 dolgozóból…

Életmód

Keresőkutya segíti a rákosi vipera védelmét

Viperakereső kutyás egység állt szolgálatba a rákosi vipera védelméért folytatott EU-s projekt keretében.

 

Kategória ajánló